Napustio konferenciju, pa odgovorio na terenu: Ronaldo majstorijom utišao Vječni grad

Roma u prvom poluvremenu frustrirala Real, Ronaldo jednim potezom prelomi meč, a Hese dovršio posao. Šou Drakslera u Gentu, Volfsburg korak od četvrtfinala
7 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Beta-AP
Ronaldo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.02.2016. 23:05h

Dan uoči meča sa Romom Kristijano Ronaldo je demonstrativno napustio konferenciju za novinare, iznerviran pitanjem španskog novinara zašto nije postigao gol u gostima od 29. novembra prošle godine.

"Reci mi jednog igrača koji je dao više golova od mene otkada sam došao u Španiju. Makar jednog! Ne znaš, je li", kazao je Portugalac i napustio salu.

Odgovor na terenu

Dvadeset četiri sata kasnije odgovorio je i na terenu - majstorijom u 57. minutu, nakon fantastičnog driblinga i gromovitog šuta uz blagu devijaciju Florencija, najbolji strijelac u istoriji Lige šampiona postigao je 12. gol u elitnom takmičenju ove sezone (89 ukupno) i približio Madriđane četvrtfinalu.

Sve dileme vjerovatno je riješio Hese, prvim golom u Ligi šampiona, fantastičnim šutem u sam ugao golmana Šćešnjija četiri minuta prije kraja.

Revanš u Madridu biće formalnost, a nije izgledalo tako tokom prvih 45 minuta duela u Vječnom gradu, pa čak i nakon vođstva Reala.

Zgusnutom taktičkom postavkom Lućana Spaletija i disciplinovanom igrom svih fudbalera „iza lopte” Rimljani su frustrirali Madriđane u prvom poluvremenu, da bi nakon gola Ronalda pokazali da su opasni u napadu, vjerovatno su i zaslužili da izjednače.

Salah je u dva navrata bio nekonkretan u izglednim pozicijama, Džeko je promašio zicer, dok je udarac Vankera sa 20-ak metara prohujao tik pored stative. Tražili su Rimljani i penal nakon starta Karvahala nad Florencijem, sudija bi možda i dosudio da je imao priliku da odgleda usporeni snimak.

Na drugoj strani, prostor se otvorio i za Real, šanse su imali Ronaldo i Hames Rodriges, a za razliku od domaćina, izabranici Zinedina Zidana su imalu klasu u napadu da završe posao.

"Krucijalno je kada date dva gola u gostima, a uz to sačuvate svoju mrežu. Prvo poluvrijeme je bilo teško za nas, ali smo u nastavku bili bolji", kazao je Zidan nakon utakmice.

Spaleti je prije devet godina eliminisao Real sa Mirkom Vučinićem, ali je tada dobio na „Olimpiku” 2:1.

"Navijači su nas ispratili aplauzom, to je velika satisfakcija. Imali smo nekoliko dobrih šansi, zaslužili smo da damo makar gol, a skupo su nas stajale sitne greške", prokomentarisao je trener Rome.

Šou Drakslera u Gentu

Na korak od plasmana u četvrtfinale je i Volfsburg, koji je dao tri gola u gostima - belgijskom Gentu, ali je u samom finišu i primio dva za konačnih 2:3.

Šou na „KAA stadionu” imao je Julian Draksler, prošlogodišnje pojačanje iz Šalkea, koji je postigao dva gola, i to prva na meču, približivši „vukove” najvećem uspjehu u klupskoj istoriji.

"Odigrali smo sjajan meč, ne računajući posljednjih deset minuta, kada nam je pala koncentracija. Nadam se da nam ta dva primljena gola neće iskomplikovati revanš, jer smo pokazali da smo bolji tim - kazao je Draksler.

Bonus video: