Nasri najavio povlačenje iz reprezentacije

Francuz je dodao i da ga kritike upućene od Dešama i francuskih medija ne dotiču, ali da želi da zaštiti svoju porodicu od njih
0 komentar(a)
Samir Nasri, Foto: Reuters
Samir Nasri, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.08.2014. 10:27h

Vezni fudbaler Mančester sitija, Samir Nasri, nagovijestio je da je spreman da se povuče iz reprezentativnog fudbala.

- Donio sam odluku - rekao je Nasri i dodao - Odlučio sam još prije nekog vremena, ali ću to reći kada bude došlo pravo vrijeme za tako nešto. To nije stvar koja se jednostavno može objaviti na Tviteru.

Didije Dešam je izostavio Nasrija sa spiska putnika u Brazil na proteklo Svjetsko prvenstvo, što je veoma pogodilo fudbalera "građana", tako da je malo vjerovatno da ćemo opet vidjeti Nasrija u dresu sa grbom Francuske.

- Nisam ništa osvojio sa nacionalnim timom, što mi je znatno olakšalo donošenje ove odluke. Nije teško riješiti ovako nešto kada igrate za veliki klub i imate veliki broj mečeva u sezoni.

Na pitanje kako će ovo uticati na Siti, Nasri je dodao da je moguće da će njegov klub imati koristi od ovoga.

- Da, Siti može imati koristi od ovoga. Vjerovatno ću tokom internacionalnih pauza moći da ostanem u klubu i dodatno radim. Svi igrači koji su igrali na Mundijalu i koji imaju mnogo obaveza sa nacionalnim timom imaju i veliku šansu da se povrijede. Tako da mislim da ću ja biti svjež u narednom periodu.

Francuz je dodao i da ga kritike upućene od Dešama i francuskih medija ne dotiču, ali da želi da zaštiti svoju porodicu od njih.

Nasri ima 27 godina, a dres Francuske nosio je na 41 meču, tokom kojih je postigao pet golova.

Bonus video: