Navijači dobili ono što su htjeli - Rikelme potpredsjednik Boke

Boka juniors ima novo rukovodstvo nakon pšto je Horhe Ameal ubjedljvo pobijedio na izborima
1739 pregleda 0 komentar(a)
Rikelme opet na "Bombonjeri", Foto: Bocajuniorsplanet
Rikelme opet na "Bombonjeri", Foto: Bocajuniorsplanet
Ažurirano: 09.12.2019. 20:51h

Boka juniors mijenja kompletnu upravu nakon održanih izbora u klubu, a za navijače velikana iz Buenos Ajresa je najbitnije da se na "Bombonjeru" vraća ikona - Huan Roman Rikelme.

Ovog puta kao potpredsjednik nakon što je na izborima slavio Horhe Ameal, čovjek koji je navijače "kupio" upravo time što je u kampanju uključen bio najomiljeniji fudbaler Boke u istoriji.

Na izborima je glasalo preko 38 hiljada navijača, a Rikelmeova struja je slavila sa 53 odsto glasova, ili 20.071 glasom.

"Pobjedu, i to ovako ubjedljivu, dugujemo Romanu. Sada ćemo se okrenuti poslu, a znamo da ga ima mnogo. Vrijeme je da s nama sjednu i ljudi koji su nam bili protivnici, jer Boka je najvažnija", rekao je Ameal.

Rikelme je najavio da će u narednom periodu uraditi sve da veliki broj bivši igrača vrati u klub, a pominje se da će na "Bombonjeri" biti mjesta i za legendarnog Karlosa Bjankija.

Bivši trener je pred izbore dao veliku podršku Romanu, kojem je istovremeno Dijego Maradona poručio da mu povratak u Boku na ovaj način nije potreban i da će biti izigran.

Kako god, navijači su dobili ono što su htjeli, Boka sada s novim ljudima juri jedino što je zanima - titulu prvaka Južne Amerike, na koju čeka od 2007. godine.

Bonus video: