Navijačka invazija u Kijevu, Dnjepar pokvario još jedno špansko-italijansko finale!

U finalu Lige Evrope, 27. maja u Varšavi, igraće Sevilja i Dnjepar. Pobjednik ide u Ligu šampiona
88 pregleda 1 komentar(a)
Dnjepar, Foto: Reuters
Dnjepar, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.05.2015. 21:16h

Barselona i Juventus igraće u finalu Lige šampiona, mnogi su očekivali špansko-italijansko finale i u Ligi Evrope, i to između Sevilje i Napolija, ali su računicu pokvarili Ukrajinci!

Fudbaleri Dnjepra šokirali su Napoli i pobjedom u Kijevu (1:0, nakon 1:1 u prvom meču) izborili prvo finale nekog evropskog takmičenja u istoriji kluba.

Navijači koji zbog poznatih dešavanja u Ukrajini nisu mogli da navijaju za svoj klub na svom stadionu, Dnjepropjetrovsku, masovno su juče putovali u Kijev i po završetku duela napravili invaziju terena Olimpijskog stadiona u Kijevu.

Gol odluke postigao je strijelec iz prvog meča - Seleznjov, koji je u 58. minutu glavom iz pada na centaršut Konopljanke matirao golmana Napolija Anduhara.

Junak je, ipak, golman Dnjepra Bojko, koji je u prvom poluvremenu odbranio dvije velike šanse Iguaina.

Za Napoli - nova propala sezona, Rafi Benitesu prije vjerovatnog odlaska sa klupe ostaje tanka nada da će u preostala tri kola Serije A nadoknaditi tri boda zaostatka za Lacijom i gurnuti tim u zonu Lige šampiona.

Dnjepar će 27. maja na Narodnom stadionu u Varšavi igrati finale Lige Evrope protiv Sevilje, koja se i u drugom meču polufinala lako obračunala sa Fiorentinom, i to u Italiji - 2:0, golovima Bake u 22. i Karisa u 27. minutu.

Četa Unaija Emerija, aktuelni pobjedik Lige Evrope, još jednom je pokazala koliko je moćna i netipičnim rezultatom za polufinale (5:0 u ukupnom skoru) pokazala da je veliki favorit za novi evropski trofej.

Koliko su bili nemoćni izabranici Vinćenca Montele, za koje je Stefan Savić igrao svih 90 minuta, govori detalj iz 67. minuta kada je Josip Iličić ispucao penal preko gola.

Rezultati:

Dnjepar - Napoli 1:0 - prvi meč 1:1

Seleznjov 58.

Fiorentina - Sevilja 0:2 - prvi meč 0:3

Baka 22, Kariso 27.

Finale:

Dnjepar - Sevilja (27. maj, Varšava)

Bonus video: