Ne dolazim kao neprijatelj: Murinjo se vraća na Old traford

Totenhem je sa Murinjom vezao dvije pobjede u Premijer ligi, savladao je i Olimpijakos u Ligi šampiona, u tri izuzetno atraktivna meča, te 11 golova
2158 pregleda 0 komentar(a)
Murinjo, Foto: AP
Murinjo, Foto: AP

Samo dvije sedmice nakon što je preuzeo Totenhem, Žoze Murinjo se vraća na Old traford.

U meču 15. kola Premijer lige njegov novi klub gostuje Mančester junajtedu, koji ga je otpustio u decembru prošle godine.

"Ne dolazim kao neprijatelj, već kao trener koji želi da njegov tim pobijedi. Mislim da me navijači Junajteda tako doživljavaju. Imam sjajan odnos sa njima, dirnuo me način na koji su me dočekali dok sam radio kao komentator na 'Skaju'. To je obrazovana publika i oni znaju šta je moj cilj u sjutrašnjem meču", kazao je Murinjo.

Totenhem je sa Murinjom vezao dvije pobjede u Premijer ligi, savladao je i Olimpijakos u Ligi šampiona, u tri izuzetno atraktivna meča, te 11 golova.

Junajted u tom periodu osvojio dva boda u prvenstvu, izgubio od Astane u Ligi Evrope, ali, ipak, ima samo dva boda manje od Totenhema, koji je na petom mjestu.

"Ne znam šta se dešava u Junajtedu, niti je moj posao da analiziram. Moj posao je da spremim ekipu da pobijedi", kazao je Murinjo.

Ole Gunar Solskjer za sada ima podršku kluba, ali počela je sezona smjena u Premijer ligi (Poketino, Emeri, Kike Sančes Flores)...

"Ne razmišljam o tome, već u narednoj utakmici. Fudbal je igra koju odlučuju sitnice. Ponekad krene, ponekad ne. Znam da je decembar opasan, mnogo je utakmica, ali ne razmišljam u tom pravcu", kazao je Norvežanin.

Meč Mančester junajted - Totenhem igra se u srijedu od 20 i 30.

Bonus video: