Ne postoji dilema - Miha je pobjednik

Nijedan gol, niti trijumf ne može da se poredi sa podvigom Siniše Mihajlovića, čovjeka koji je pokazao šta je borac u pravom smislu te riječi
7806 pregleda 1 komentar(a)
Siniša Mihajlović, Foto: Beta/AP
Siniša Mihajlović, Foto: Beta/AP

Bundesliga - Robert Levandovski je postigao het-trik u pobjedi Bajerna. Premijer liga - Serhio Aguero i David Silva su briljirali u trijumfu Mančester sitija. Primera - raspucao se Antoan Grizman.

A Serija A? Nijedan gol, niti trijumf ne može da se poredi sa podvigom Siniše Mihajlovića, čovjeka koji je pokazao šta je borac u pravom smislu te riječi.

Popularni Miha se samo 40 dana pošto je objavio da boluje od leukemije vratio trenerskom poslu i senzacionalno se pojavio u Veroni, gdje je s klupe vodio svoju Bolonju. Obećao je da to nije jedini meč koji će voditi ove sezone...

GOLMAN

Dubravka (Njukasl) - nije Njukasl bio na velikim mukama protiv Totenhema, a i to malo šansi preg golom „svraka” slovački golman je bez problema zaustavio.

ODBRANA

Kjelini (Juventus) - napadači italijanskog šampiona su promašili na otvaranju Serije A, a tri boda „staroj dami” u Parmi donio je veteran iz odbrane, čovjek koji igra bez greške.

Savić (Atletiko Madrid) - ocjene španskih medija govore da je držao odbranu „kolćonerosa” na gostovanju Leganesu. Atletiko u prva dva meča u Primeri nije primio gol...

Emerson (Čelsi) - bek koji se napadački snalazi sve bolje u sistemu Franka Lamparda.

SREDINA

David Silva (Mančester siti) - kada Pep Gvardiola kaže za njega da je jedan od najboljih igrača koje je trenirao u karijeri, onda je jasno kakva je klasa iskusni Španac. Vidjelo se to i u Bornmutu, kada je kreirao akcije kod sva tri gola šampiona.

Sančo (Borusija Dortmund) - po dva gola i dvije asistencije u prva dva kola Bundeslige obećavaju još jednu fenomenalnu sezonu za engleskog tinejdžera.

Vitolo (Atletiko Madrid) - dočekao je majstorsku asistenciju Žoaa Feliksa i riješio gostovanje Leganesu.

Maunt (Čelsi) - iz meča u meč pokazuje da je potpuno zasluženo u prvom timu Čelsija na startu sezone. Maunt je budućnost „plavaca”, ali i ostrvskog fudbala.

NAPAD

Aguero (Mančester siti) - dvostruki strijelac u Bornmutu, incident sa Gvardiolom u derbiju sa Totenhemom je prošlost.

Grizman (Barselona) - na kritike je odgovorio tako što je „izmislio” dva gola protiv Betisa i najavio preokret.

Levandovski (Bajern) - Bavarci su osvojili četiri boda u prva dva kola, Levandovski dao svih pet golova. Niko Kovač zna da ne može bez poljskog golgetera.

TRENER

Siniša Mihajlović (Bolonja) - apsolutni junak vikenda, mjeseca, godine... Čovjek koji je prije 40 dana objavio da boluje od leukemije, a onda se prije dvije noći, mimo svih prognoza, pojavio na „Bentegodiju”.

Bonus video: