Nedović: Momci su stisnuli zube, pehar je nagrada

"Imali smo sreće u finalu, ali mislim da su igrači zaslužili trofej zbog svega što su pokazali ove sezone", kazao je Nedović,
56 pregleda 4 komentar(a)
Mladost, Foto: Zoran Đurić
Mladost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.05.2015. 21:39h

Trener Mladosti Aleksandar Nedović sijao je od zadovoljstva nakon prvog trofeja Mladosti - prvog i u njegovoj trenerskoj karijeri.

"Nije falilo uzbuđenja, naboj je bio veliki, što je i očekivano za ovakve utakmice. Sami smo krivi što nismo ranije završili posao, jer smo poslije apsolutne dominacije na startu i vodećeg gola napravili čak četiri vezane greške u jednoj akciji za 1:1. To je nedopustivo za ovaj nivo. Međutim, nedostajalo nam je nekoliko vrlo važnih igrača, Adamović je odigrao pod injekcijama, Mirković takođe. Momci su stisnuli zube i nagrađeni su na kraju. Imali smo sreće u finalu, ali mislim da su igrači zaslužili trofej zbog svega što su pokazali ove sezone", kazao je Nedović, koji je dobio i ličnu satisfakciju.

"Posle četiri godine rada osvojio sam trofej, koji mi puno znači. Više od svega - uvidio sam gdje sam griješio, u jednom momentu sam mislio da možemo da izguramo na oba fronta, što ipak nije bio slučaj. Vjerujem da ću iz svega izaći još bolji, zajedno sa igračima".

I vezista Marko Šćepanović kaže da su on i njegovi saigrači zaslužili sreću.

"Prije svega čestitam Petrovcu na korektnoj igri, a svim mojim saigračima na velikoj borbi. Znali da će biti teško. Cijela sezona, sve je stalo u jednoj utakmici, zato smo bili psihološki opterećeni. Počeli smo sjajno, ali smo po ko zna koji put primili gol iz neše greške. Imali smo potom sreće, dobili smo igrača više, slavili smo autogolom, ali sve u svemu mislim da smo sasvim zasluženo prvi put u istoriji osvojili pehar", rekao je Šćepanović.

Trener Petrovca Milorad Malovrazić bio je razočaran ishodom, ali i ponosan na svoje fudbalere.

"Ne da sam ponosan, nego sam oduševljen na svemu što su pružili. Utakmica je prelomljena u momentu kada je naš golman dobio crveni karton. I pored toga, sa desetoricom, mi smo dva minuta prije kraja regularnog toka opet imali utakmicu, promašili smo veliku šansu. Momci su dali maksimum, i više od toga. Ali, kada neće, onda neće - prvo crveni karton, pa onakav autogol..."

Bilo je teško idržati sa desetoricom, kaže trener Petrovca.

"Stajali smo fenomenalno na terenu s igračem manje, prešli smo na formaciju 4-4-1, koja je sjajno funkcionisala, imali smo i dvije šanse. Ali, teško izdržati cijelo poluvrijeme, pa još pola sata s igračem manje... Uvuče se tada nešto u igrače, to je jače od njih, više su razmišljali kako da se odbrane, a ja sam promukao govoreći im da izađu, želio sam da pokušamo da mi damo gol".

Bonus video: