Nedved: Mirko je totalni genije!

"Volim da ga gledam, jer on je genije, totalni genije!", rekao je legandarni vezista Juventusa, sada član uprave torinskog kluba
55 pregleda 2 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: Savo Prelević
Mirko Vučinić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.03.2013. 21:08h

Engleski mediji prave opširne analize i procjene šta Hodžsonovu četu očekuje u Podgorici, od stanja terena, preko atmosfere na tribinama, do kvaliteta u timu.

Od crnogorskih fudbalera u centru pažnje su Mirko Vučinić i Stevan Jovetić, toliko da je prestižni „Indipendent” objavio naslov: "Vučinić i Jovetić: Pazite se ubitačnog tandema".

"Dejli mejl" je kontaktirao člana uprave Juventusa, nekadašnju legendu Pavela Nedveda, koji je u superlativima pričao o Vučiniću:

"Volim da ga gledam, jer on je genije, totalni genije! Nekada je toliko nonšalantan i nevidljiv na terenu da to postaje iritirajuće, a onda u djeliću sekunde napravi potez koji vas podigne iz stolice. Posljednja utakmica u Bolonji je klasičan primjer: nije ga bilo nigdje, a onda je u jednom treptaju primio loptu, okrenuo protivničkog igrača i pospremio loptu u mrežu. I kako da ga ne volite", zapitao se Nedved.

Oglasio se i Džonatan Vilson, čuveni kolumnista "Gardijana", specijalista za fudbal u istočnoj Evropi, koji je u svom tekstu napisao da je borbeni duh dio crnogorskog nacionalnog mita.

Vilson je na kraju podvukao tri igača na koja Engleska treba da obrati pažnju: Vučinića, Jovetića i Marka Bašu.

BBC analizira protivnika Engleske u tekstu pod naslovom "Zašto Engleska ima dobar razlog da bude oprezna u Crnoj Gori".

Nacionalna engleska stanica objašnjava kako igra Crna Gora i nabraja poznata lica - osim Vučinića i Jovetića, to su Stefan Savić i Simon Vukčević, koji su igrali u Premijer ligi.

Stadion pod Goricom opisan je u tri riječi: mali, bučan, neugodan.

Bonus video: