Nejmar: Nadam se da ću ostaviti trag kao Ronaldinjo

"On je ušao u istoriju Barselone, ušao je u istoriju brazilske reprezentacije i nastavlja to da radi. Ja sam tek na početku, nadam se da ću, kao i on, ostaviti trag u ovom klubu", rekao je Nejmar
0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Beta AP
Nejmar, Foto: Beta AP
Ažurirano: 05.06.2013. 20:43h

Brazilac Nejmar, odlučan je u namjeri da ostavi trag u Barseloni, kao što je to uradio njegov slavni zemljak Ronaldinjo.

Jedan od najtalentovanijih svjetskih napadača, koji je prešao u Barselonu iz Santosa za sumu od 57 miliona eura, ipak ne želi da se poredi sa Ronaldinjom, koji je dres Katalonaca nosio pet sezona osvojivši dvije titule u Primeri i jedan trofej Lige šampiona.

"On je ušao u istoriju Barselone, ušao je u istoriju brazilske reprezentacije i nastavlja to da radi. Ja sam tek na početku, nadam se da ću, kao i on, ostaviti trag u ovom klubu", rekao je Nejmar za klupski TV kanal.

Dvadesetjednogodišnji Brazilac će uz svog idola Lionela Mesija činiti "strašni" napadački tandem Barselone u sledećoj sezoni, kada će Katalonci pokušati da osvoji petu titulu u Primeri u posljednjih šest godina i petu titulu prvaka Evrope.

"Mesi je lider ove ekipe, a oduvijek moj idol. Pokušaću da mu pomognem da bude još uspješniji, da ostane srećan. Biće sjajno iskustvo igrati s njim, Inijestom, Ćavijem i svim ostalim igračima Barselone", kazao je Nejmar.

Brazilac će debitovati za Barselonu vjerovatno na prijateljskoj utakmici protiv poljskog prvoligaša Lehije 20. jula u Gdanjsku.

Bonus video: