Nejmarov šou u Fortalezi

Pred posljednje kolo je jedina dilema da li će Brazilci biti prvi ili drugi u grupi, ali Skolari je poslije utakmice bio svejedno zadovoljan
7 komentar(a)
Brazil, Foto: Reuters
Brazil, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.06.2013. 21:57h

Brazil je odradio i Meksiko u Fortalezi (2:0) i drugom pobjedom obezbijedio plasman u polufinale Kupa konfederacija.

"Karioke" je predvodio Nejmar koji je odigrao spektakularan meč - prvo je u 9. minutu sjajnim pogotkom Nejmara, a rezultatska neizvjesnost je trajala sve do 90. kada je iskusni Žo na asistenciju novog asa Barselone zatresao mrežu Korone i riješio utakmicu.

Meksikanci su prokockali šanse za izjednačenje, zato sada mogu polako da pakuju kofere nakon što su izgubili i drugi meč na turniru.

Sastavu Luis Felipea Skolarija je u grupi ostao još jedan meč, i to protiv Italije u subotu.

"Azuri" svoj meč drugog kola protiv Japana igraju u ponoć...

Pred posljednje kolo je jedina dilema da li će Brazilci biti prvi ili drugi u grupi, ali Skolari je poslije utakmice bio svejedno zadovoljan.

"Igrali smo veoma dobro, zasluženo smo pobijedili, ali opuštanja ne smije da bude. Imamo još meč sa Italijom koji će biti komplikovan. Evidentno je da igramo sve bolje, kockice se polako slažu, ali euforije nema", rekao je Skolari.

Meč u Fortalezi su obilježili i transparenti protiv vlasti u Brazilu koji su inspirisani protestima na ulicama širom zemlje zbog ogromnih troškova u organizaciji za Svjetsko prvenstvo u fudbalu.

Bonus video: