Nekad ga tražili Mančester i Arsenal, danas stiže u Budućnost

Bivši kadetski prvak Evrope sa Holandijom, Džeron Lumu, za koga su se 2012. interesovali Mančester i Arsenal, danas će potpisati za Budućnost
5786 pregleda 5 komentar(a)
Ovako je za Lumua nekada pisao “Dejli Miror”, Foto: Mirror
Ovako je za Lumua nekada pisao “Dejli Miror”, Foto: Mirror

Holanđanin Džeron Lumu (23) je novi fudbaler Budućnosti.

Krilni igrač koji je prošao mlađe holandske selekcije i bio najmlađi strijelac u istoriji Viljema II, dolazi iz druge rumunske lige, iz Petrolul Ploeštija.

Lumu je ne tako davno bio veliki talenat, sa 16 godina je debitovao u prvenstvu Holandije, engleski mediji su pisali da ga budno prate Mančester junajted, Arsenal, Aston Vila i Fulam...

Očito je, međutim, da je Lumu negdje pogriješio, čim je od velikog talenta i šampiona Evrope sa kadetskom selekcijom Holandije 2012. godine, došao do druge rumunske, a sada i prve crnogorske lige... Lumu, čiji je otac iz Konga, a majka sa Surinama, iz Viljema je, umjesto u Englesku, pošao u Bugarsku, u Ludogorec.

Za četiri godine je promijenio šest klubova - vraćao se u domovinu (Herenven, Dodreht), bio u Austriji (Sent Polten), Turskoj (Samsun), a prije Rumunije stigao je čak i u Indiju (Delhi Dinamo)... Prije Lumua, u Budućnost su došli napadač Aleksandar Vujačić, defanzivac Periša Pešukić i vezista Miloš Raičković. Otpala je mogućnost angažovanja Damira Kojaševića, koji je potpisao za niški Radnički.

Bonus video: