Nekadašnji omladinci Bokelja i Mladosti evocirali uspomene na finale Kupa 2002.

Nekada su bili su ljuti protivnici na terenu, a sada su pokazali su da je njihov rivalitet bio vezan isključivo za teren, a da prijateljstvo ostaje vječno
0 komentar(a)
Mladost - Bokelj, Foto: Privatna arhiva
Mladost - Bokelj, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.03.2018. 14:30h

Nekadašnji omladinci podgoričke Mladosti i kotorskog Bokelja revijalnim susretom i druženjem prisjetili su se mečeva za pehar Kupa Crne Gore u omladinskoj konkurenciji.

U martu 2002. godine slavilli su popularni "romantičari", koji su na Cvjetnom brijegu minimalcem 1:0 poništili pobjedu Bokelja u Kotoru (2:1).

Kotrani su se "revanširali" prošle subote, na stadionu "Stari ribnjak", pobjedom u revijalnom meču sa 4:1.

"Sjajna je stvar što smo se okupili i uz fudbal, druženje i pjesmu obilježili neka vremena kada smo bili rivali na terenu. Prijateljstva koja su ostala nakon tih mečeva niko ne može da izbriše. Žao mi je što zbog raznoraznih razloga nismo mogli svi da se okupimo, ali eto zadatka za neki naredni put", rekao je Miloš Antić, nekadašnji vezista omladinaca Mladosti, jedan od organizatora ovog susreta.

Za ekipu Mladosti 16 godina nakon finala zaigrali su Nemanja Prelević, Lazar Radulović, Nikola Mihailović, Milivoje Novović, Rade Boljević, Miloš Antić, Vladimir Raičković, Đorđe Pejović, Milan Banović, Damir Alković, Ljubo Nikezić i Igor Radusnović, dok su za goste iz Kotora predvođene trenerom Slobodanom Draškovićem nastupili Nikola Ševaljević, Miloš Tomović, Milovan Krivokapić, Saša Radenović, Darko Lasić, Vladimir Božović, Ilija Radnjić, Jovan Kašćelan, Miloš Janković, Đorđe Ševaljević, Damir Lasić i Zoran Donković.

Utakmica, koju je sudio podgorički djelilac pravde Goran Arčon, počela je minutom ćutanja u znak sjećanja na nekadašnjeg trenera ove generacije, legendu Mladosti Mila Čovića, kao i na nesrećno nastradale fudbalere Bokelja - supertalentovanog Dražena Božovića, koji je preminuo u saobraćajnoj nesreći 2003. godine, i golmana Gorana Lenca, koji je mučki ubijen u septembru 2017. tokom treninga na stadionu pod Vrmcem.

"Hvala vam za organizaciju ovog finog druženja. Nadam se da ćemo brzo uzvratiti gostoprimstvo, da ovi naši susreti postanu tradicionalni", obratio se u ime gosta Slobodan Kepo Drašković, trener generacije 1983-84 omladinaca Bokelja.

"Posebno mi je zadovoljstvo što mogu da pozdravim Marka Čovića, koji je tu sa nama, inače sina mog velikog, nažalost pokojnog, prijatelja Mila Čovića. Tvoj otac je bio legenda i možeš da budeš ponosan u svakom trenutku na njega. Za fudbal i ovu djecu ovdje uradio je mnogo", kazao je Drašković, čije su riječi natjerale suze na oči mnogima, isto kao i kada je iz ugla domaćina pomenut kapiten te generacije Mladosti Raško Petrović, koji je nekoliko godina nakon tog finala zadobio tešku povredu kičme, pa je i dan-danas nažalost vezan za invalidska kolica.

Bonus video: