Nema skrivanja, Murinjo želi titulu već prve sezone

Stari rivali Murinjo i Gvardiola srešće se već sjutra (ponedjeljak), u prijateljskom duelu Junajteda i Sitija na Međunarodnom kupu šampiona u Kini
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.07.2016. 19:37h

Mančester junajted je na pripremama u Kini, a već danas će igrati spektakularan meč - protiv gradskog rivala Sitija, na Međunarodnom kupu šampiona.

Trener „crvenih đavola” Žoze Murinjo tako će se i prije zakazanog termina u Premijer ligi (10. septembar) sastati sa starim rivalom, Pepom Gvardiolom, koji je preuzeo Siti.

Na improvizovanoj konferenciji za nonivare, održanoj „stojeći”, na atletskoj stazi Nacionalnog stadiona u Pekingu, jer je pres-sala bila premala da primi nekoliko stotina zainteresovanih novinara, Murinjo nije mnogo pričao o susretu sa Gvardiolom - jer, u pitanju je prijateljski meč, još na početku pripremnog perioda, ekipe se još nisu ni kompletirale...

Portugalcu se, međutim, nije dopalo to u kakvom je stanju teren u Pekingu, kao i haotična situacija vezana za druženje sa novinarima.

"Peking nema sreće, ovaj teren je užasan. Trebalo je da to bude prijateljski meč, a sada je dvostruko prijateljski. Zdravlje mojih igrača je mnogo važnije od rezultata".

Murinjo je zato detaljnije govorio o dugoročnim planoviam, a takva su bila i pitanja...

"Nisam dobio nikakav rezultatski ultimatum. Poruka koju sam dobio od direktora bila je: 'Odradi trogodišnji ugovor, unaprijedi tim i vrati nas na mjesto kojem pripadamo.’ Moj odgovor je glasio da želim da osvojim titulu u prvoj sezoni. Reći prije početka sezone da je cilj mjesto u top četiri? Ne, to nije cilj, to će biti samo utjeha ako ne budemo prvaci. Ne želim od prvog dana da se skrivam".

Bonus video: