Nemanja Nikolić tri godine u Rostovu

"Zadovoljan sam što ću igrati u klubu iz vrhunske lige, u timu u kojem gotovo kompletan stručni štab čine treneri iz Crne Gore", kaže Nikolić za “Vijesti”
118 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Nikolić, Foto: Vesko Belojević
Nemanja Nikolić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.02.2013. 14:14h

Doskorašnji napadač Grblja Nemanja Nikolić potpisao je juče trogodišnji ugovor sa Rostovom, nakon što je tokom desetodnevne probe zadovoljio ukuse trenera ruskog kluba Miodraga Božovića Grofa.

Iz Crne Gore pravo u Rusiju, iz jedne od slabijih u jednu od jačih evropskih liga. Talentovani napadač, koji je tek napunio 20 godina, bio je prezadovljan nakon što je napravio ogroman iskorak u karijeri.

"Utisci su sjajni, jutros sam stigao u Rostov i odmah potpisao ugovor. Zadovoljan sam što ću igrati u klubu iz vrhunske lige, u timu u kojem gotovo kompletan stručni štab čine treneri iz Crne Gore. Drago mi je, takođe, što ću igrati sa Dankom Lazovićem i Stipem Pletikosom, koji su mi i tokom priprema na Kipru pomogli da prevaziđem barijeru, prvo jezičku a i onda sve ostale", kaže Nikolić za “Vijesti”.

Već u prvoj pripremnoj utakmici doskorašnji napadač Grblja postigao je gol protiv Dukle u trijumfu 3:1. Osim njega, u strijelce su se upisali nekadašnji napadač Liverpula Sinama-Pongol te standardni vezista Kalačev.

Nikolićev ostanak u klubu sa Dona nakon tog meča bio je samo tehničko pitanje.

"Sigurno je da me je stručni štab nakon tog meča detaljnije uzeo u razmatranje. Vidjeli su potencijal, drago mi je što sam zadovoljio".

Nikolić, koji je rođen u Srbiji, stiže u Rusiju posredstvom menadžera sa licencom Fife, nekadašnjeg fudbalera Budućnosti, Rudara i Grblja Branimira Ivaniševića.

"Uprava Grblja mi je izašla u susret, kao i uvijek, omogućila mi je da ostvarim transfer. Tek sada moram naporno da radim i da se nametnem, jer sam svjestan da ništa neće doći s neba, došao sam u veliki klub i jaku ligu, gdje je konkurencija paklena. Cilj mi je da se u početku makar približim prvih 11".

Nikoliću je posebno drago što će sarađivati sa trenerom Božovićem.

"Vjerujem da ću uz njegov rad još više napredovati".

Bonus video: