Nemanja Vuković u društvu Bekama, Anrija, Kina...

"Imao sam nekih ponuda iz Poljske i Ukrajine, ali mi je menadžer Dejan Drobnjak ponudio ovu opciju, koja mi se učinila veoma zanimljivom", rekao je Vuković.
105 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Vuković, Foto: Privatna arhiva
Nemanja Vuković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.03.2012. 21:20h

Bivši fudbaler Budućnosti, Koma i Grblja Nemanja Vuković ostvario je veoma atraktivan transfer - crnogorski fudbaler dokazivaće se u Sjedinjenim Američkim Državama, u profesionalnoj MLS ligi, u kojoj nastupa planetarna zvijezda Dejvid Bekam, te nekadašnji asovi Arsenala i Liverpula Tijeri Anri odnosno Robi Kin... Vuković tek treba da debituje, pošto je nedavno potpisao trogodišnji ugovor sa ekipom Kolumbus Kruv iz Ohaja koja je osvojila titulu 2008. godine.

"Zadovoljan sam, ekipa je jaka, o čemu svjedoči i nedavno osvojena titula. Moj novi klub je jedan od rijetkih koji igra na klasičnom fudbalskom stadionu. U Americi se inače većina timova takmiči na stadionima koji su pravljeni za američki fudbal", ističe Vuković.

Za većinu fudbalera iz domaće lige tržište se “otvara” uglavnom prema istoku, ka zemljama nekadašnjeg Sovjetskog Saveza (Janko Simović je pojačao ukrajinski Dinamo Kijev, Radoslav Batak otišao u Kazahstan, a Sanibal Orahovac u Uzbekistan). Vuković je, međutim, krenuo potpuno drugim putem, na zapad, preko Atlantika...

"Imao sam nekih ponuda iz Poljske i Ukrajine, ali mi je menadžer Dejan Drobnjak ponudio ovu opciju, koja mi se učinila veoma zanimljivom. Zahvalan sam svom menadžeru, Amerika zaista nudi velike stvari ne samo zbog fudbala, a dobro sam prošao i sa finansijske strane", kazao je Vuković, koji ima internacionalno iskustvo iz grčkog Panetolikosa (za isti klub trenutno brani reprezentativni golman Srđan Blažić).

Vuković zna šta ga čeka, pogotovo jer je već trenirao sa novim timom, osjetio fudbalsku atmosferu na američkom tlu.

"Zadovoljan sam kako je sve organizovano, bio sam sedam dana sa ekipom, mada to i nije bila klasična proba. Kada smo bili na pripremama u Južnoj Karolini imali smo predavanja o dopingu, stručnjaci su nam približili puno toga. Upoznati smo i da možemo da budemo kažnjeni zbog svega što na račun suđenja i sličnih stvari objavimo na društvenim mrežama Fejsbuku ili Tviteru. Liga je zaista organizovana na sjajan, besprekoran način. Prvenstvo je već počelo, nisam imao pravo nastupa u prvom kolu, u prošlom smo bili slobodni, tako da sam dobio voljno da se vratim u Crnu Goru. Završio sam vizu i sjutra putujem nazad u Ameriku. Čuo sam se sa direktorom kluba, postoji mogućnost da već u subotu debitujem, mada je to pod znakom pitanja zbog napornog, dugačkog puta", rekao je 27-godišnji fudbaler.

A novi član američkog Kolumbus Kruva je tokom zime trenirao u Podgorici, sa ekipom Mladosti...

"Zahvalan sam treneru Mikiju Vukotiću, trenirao sam sa igračima Mladosti sve dok nisam pronašao inostrani angažman. Zahvaljujem se i Grblju, u kom sam proveo jesenju polusezonu", zaključio je Vuković.

Drugi Crnogorac u MLS ligi

U američkoj profesionalnoj ligi takmiči se i crnogorski reprezentativac Branko Bošković, koji je od 2010. godine član DC Junajteda.

"Veoma mi je drago što sam za sada drugi Crnogorac koji će se takmičiti u američkoj ligi. Siguran sam da je moj izbor pravi", kazao je Vuković.

Bonus video: