Nemoć Budućnosti, Peković i Šarić bodrili Rudar

Podgoričani su ostali na 2. mjestu sa tri boda manje od vodećeg OFK Titograda, dok su Pljevljaci pali na 8. mjesto nakon petog remija ove sezone
187 pregleda 7 komentar(a)
Budućnost - Rudar, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.09.2018. 21:59h

Budućnost i Rudar odigrali su 0:0 u derbiju 8. kola Telekom 1. CFL.

To je treći uzastopni remi Budućnosti na domaćem terenu, a Rudarov peti od početka sezone, u dosadašnjih osam kola.

Podgoričani su ostali na 2. mjestu sa tri boda manje od vodećeg OFK Titograda, dok su Pljevljaci pali na 8. mjesto.

U dinamičnom, ali po kvalitetu jako siromašnom meču, Budućnost je bila konkretnija u prvom poluvremenu, a imala je i jednu veliku šansu - Igor Ivanović je u 29. minutu promašio ono što se ne promašuje, sa 10-ak metara prebacio je gol koji je čuvao samo igrač Rudara.

Gosti su bili opasniju u nastavku, pokušavali su udarcima iz daljine, dva puta preko Kuča, ali je golman "plavih" Mijatović bio budan.

"Napeta utakmica, imali smo šanse koje smo morali da realizujemo. Igrači su pružili maksimum koji su mogli da daju u ovom trenutku, iako taj prag maksimuma treba da bude mnogo veći. Postoje, međutim, problemi koji ne mogu odmah da se riješe. Igrali smo protiv agresivnog Rudara", kazao je nakon meča trener Budućnosti Radisav Dragićević.

Nakon rezervisanog prvog dijela, fudbaleri Rudara probudili su se u nastavku, pred očima bivše NBA zvijezde Nikole Pekovića, i njegovog druga, dugogodišnjeg gazde kluba Duška Šarića, koji su Pljevljake bodrili iz svečane lože.

"Vrlo dobra utakmica, mislim da smo se podgoričkoj publici predstavili u pravom svjetlu, došli smo da igramo fudbal, iako smo bili oslabljeni. U prvom dijelu je bilo ravnopravno, u nastavku smo bili bliži golu i možemo možda i da žalimo za tri boda, iako smo imali puno sreće kod šanse Budućnosti u prvom poluvremenu", kazao je trener Rudara Edis Mulalić.

Galerija

Bonus video: