Neobični golgeter završio karijeru: Piter Krauč rekao zbogom

"Da mi je neko kada sam imao 17 godina rekao da ću igrati na Svjetskom prvenstvu, u finalu Lige šampiona, da ću osvajati trofeje, da ću postići više od 100 golova - ne bih vjerovao", rekao je Krauč
1587 pregleda 0 komentar(a)
Piter Krauč
Piter Krauč

Englezi su izmislili fudbal, pretvorili ga u najpopularniju sporednu stvar, pa u jedan od najunosnijih poslova na svijetu...

Bobi Čarlton, Bobi Mur, Gordon Benks, Pol Gaskojn, Dejvid Bekam - duga je lista fudbalera ispisivali istoriju ovog sporta.

Na njoj je i Piter Krauč - bilo je mnogo boljih od njega, ali njegov stil igre i sama njegova pojava na terenu, učinili su ga jednom od kultnih figura engleskog, pa i svjetskog fudbala, u 21. vijeku.

Od danas je Krauč - bivši fudbaler.

Sa 38 godina je odlučio da završi karijeru nakon 467 mečeva u Premijer ligi, 106 golova, 42 nastupa u reprezentaciji i 22 pogotka.

"Da mi je neko kada sam imao 17 godina rekao da ću igrati na Svjetskom prvenstvu, u finalu Lige šampiona, da ću osvajati trofeje, da ću postići više od 100 golova - ne bih vjerovao", rekao je Krauč.

Njegov posljednji klub bio je Barnli, a ranije je igrao za Totenhem, KPR, Aston Vilu, Liverpul, Stouk...

Poznat je i po neobičnom, pravom engleskom smislu za humor, a njegov odgovor na pitanje šta bi bio da nije postao fudbaler i danas se prepričava:

"Bio bih - nevin".

Bonus video: