Neustrašivi Porto pregazio Bajern, Barsa završila posao (video)

Ako ekipa Žulena Lopetegija za šest dana u Minhenu obezbijedi prolaz u polufinale, biće kompletirana fudbalska senzacija godine, možda i više od toga
0 komentar(a)
Porto, Foto: Beta-AP
Porto, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 15.04.2015. 20:53h

Šokantan rezultat u četvrtfinalu Lige šampiona - neustrašivi Porto je u spektakularnom ambinentu na "Dragau" pregazio Bajern sa 3:1.

Ako ekipa Žulena Lopetegija za šest dana u Minhenu obezbijedi prolaz u polufinale, biće kompletirana fudbalska senzacija godine, možda i više od toga!

Barselona, s druge strane, nije dozvolila nikakvo iznenađenje, već je završila posao već u prvoj utakmici u Parizu - ekipa Luisa Enrikea slavila je sa 3:1 golovima Luisa Suaresa (dva) i Nejmara.

Silno oslabljeni Bajern - bez Robena, Riberija, Švajnštajgera, Alabe... - bio je nemoćan pred rastrčanim napadačima portugalskog tima, a uz to je stigla i nesebična "pomoć" Bavaraca.

Ćabi Alonso, pa Dante, napravili su neoprostive greške za šokentno vođstvo Porta već u 10. minutu, zahvaljujući realizacijama Kverežme (iz penala, a onda i lijepim udarcem ispod Nojera).

Bavarci su se vratili u igru golom Tijaga Alkantare, kome je centrirao Boateng u 28. minutu, ali je Džekson Martines u 65. pogodio za 3:1 i bacio u delirijum domaću publiku. Ostalo je 3:1, za veliku strepnju jednog od najvećih favorita za osvajanje Lige šampiona.

I PSŽ je bio desetkovan, što je Barsa žestoko naplatila.

Suspendovanima Ibrahimoviću i Veratiju pridružio se Tijago Silva, koji se povrijedio tačno u momentu kada je Nejmar pogodio za 0:1 (18. minut).

Luis Suares je sa dvije rutinske realizacije u nastavku odveo Katalonce do 0:3, a Matje je autogolom samo ublažio poraz "svetaca".

Rezultati:

PSŽ - Barselona 1:3

Matje (autogol) 82 - Nejmar 18, Luis Suares 67, 79.

Porto - Bajern 3:1

Kvarežma 3 (penal), 10, Martines 65 - Alkantara 28.

Bonus video: