Nevil završio karijeru!

Nevil je u prvom timu “crvenih đavola” debitovao davne 1992. godine i odigrao je preko 600 utakmica u timu legendarnog ser Aleksa Fergusona
0 komentar(a)
Geri Nevil, Foto: REUTERS
Geri Nevil, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.02.2011. 20:53h

Geri Nevil je završio karijeru! Dugogodišnji desni bek Mančester junajteda i bivši engleski reprezentativac je trebalo da se povuče u junu, ali je odlučio da to uradi usred sezone.

- Bio sam navijač Mančester junajteda čitav život i ispunio sam sve svoje snove. Naravo, razočaran sam što su moji igrački dani završeni, ali znam da je kucnuo trenutak da se povučem. Igrao sam u nevjerovatnoj ekipi, sa najboljim fudbalerima na svijetu i moram da istaknem da sam imao sreće što sam bio član ovog kluba u vremenima kada je ostvarivao najveće uspjehe - rekao je 35-godišnji defanzivac za zvanični sajt kluba.

Nevil je u prvom timu “crvenih đavola” debitovao davne 1992. godine i odigrao je preko 600 utakmica u timu legendarnog ser Aleksa Fergusona. U mlađim kategorijama je igrao sa svojim mlađim bratom Filom, Rajanom Gigsom, Dejvid Bekamom, Pol Skolsom i Nikijem Batom, koji su postali idoli “Teatra snova”.

Geri Nevil je od navijača dobio nadimak “Red Nev”, što je igra riječi, jer se “crveni đavoli” na engleskom pišu “red devils” (skraćeno "red dev"), a postao je kapiten kluba 2005. godine. Za Englesku je odigrao 85 utakmica, a pomogao je Gordom Albionu da stigne do polufinala Evropskog prvenstva 1996. godine. Njegovu karijeru su obilježile česte povrede, zbog kojih je ove sezone igrao samo nekoliko mečeva. Posljednji put je nastupio 1. januara protiv VBA, kada je postao jedan od rijetkih fudbalera sa 400 nastupa u Premijer ligi.

Sa Mančesterom je osvojio dvije Lige šampiona, osam titula prvaka Engleske, tri FA kupa, a dva puta je bio i svjetski klupski prvak.

Bonus video: