Nevjerovatna statistika Urugvaja i Francuske: Više crvenih kartona nego golova...

86 pregleda 0 komentar(a)
Luis Suarez, Foto: Reuters
Luis Suarez, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.07.2018. 09:41h

Statistika pokazuje da je na posljednjih pet utakmica Urugvaja i Francuske bilo više crvenih kartona nego golova, što ukazuje da nas neće čekati naročito uzbudljivo četvrtfinale.

Kada su igrali u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva 2002. godine crveni karton je dobio Tijeri Anri, a i danas ima aktivnih igrača iz te postave - Đibril Sise igra za Iverdon koji se takmiči u trećoj ligi Švajcarske, a čuveni Sebastijan "Loko" Abreu igra za čileanski Deportes.

Za Francusku su tada igrale legende kao što su Bartez, Lizarazu, Desaji, Vieira, Peti, Dugari, Turam i Trezege, a Urugvaj su predvodili Alvaro Rekoba, Frederiko Magaljaneš, Dario Silva i Paolo Montero. Meč je završen bez golova.

Snage su odmjerili ponovo u prijateljskom meču 2008. godine. Tad je već branio Ugo Ljoris, a na klupi bio Mandanda, a u timu su od aktivnih igrača bili Riberi, Gurkuf, Kliši, Nasri dok je Urugvaj već imao Luisa Suareza u startnoj postavi, kao i Martina Kaseresa, dok je Kavani ušao sa klupe. Prvi napadač je tada bio Dijego Forlan. Opet nije bilo strijelaca.

Sastali su se u grupnoj fazi i 2010. i tada je "pocrvenio" Nikolas Lodeiro. U ekipi Urugvaja je tada već bilo dosta igrača koji igraju i danas - Muslera, Godin, Suarez, Kavani, a za Francusku opet samo Ljoris i Mandanda. Naravno, nije bilo golova kao ni u prijateljskoj 2012.

Gol je konačno pao prije pet godina u prijateljskom meču, kada je strijelac bio Luis Suarez, a za Francusku su igrali Žiru, Matuidi, Mandanda...

Bonus video: