Nezadovoljni Toti poželio da ode iz Rome!

Kapiten i ikona Rome zaprijetio je da će napustiti klub nakon što je u posljednjem meču protiv Sampdorije igrao samo četiri minuta. Dio italijanskih medija piše da se samo radi o još jednom sebičnom vapaju razmažene zvijezde
0 komentar(a)
Toti, Foto: AP
Toti, Foto: AP
Ažurirano: 11.01.2011. 16:01h

Samo jedna utakmica na klupi, i odmah uzbuna - kapiten i ikona Rome Franćesko Toti poželio je da napusti klub nakon što je na posljednjem meču protiv Sampdorije igrao samo četiri minuta, piše "Korijere delo sport".

Jedan od najvećih igrača u istoriji Rome je odmah nakon meča otputovao sa porodicom u Monte Karlo na mini-odmor. Italijanski mediji pišu da će danas po povratku u Rim održati sastanak sa trenerom Klaudijom Ranijerijem i upravom kluba, te tražiti odgovor na neka pitanja - prije svega, da li je on uopšte dio projektka vezanog za budućnost "vučice".

Toti je, navodno, toliko ljut zbog tretmana da je uveliko počeo da razmišlja o promjeni sredine. Ukoliko ode, vjerovatno će održati obećanje da nikada neće zaigrati za neki drugi italijanski klub osim za Romu, pa se kao njegova naredna destinacija spominje Španija ili čak Sjedinjene Američke Države. "Korijere" podsjeća da se Toti svakog ljeta odmara u Majamiju, na Floridi, te da bi njegov novi "odmor" preko Atlantika mogao da bude aktivniji.

Ipak, dio italijanskih medija piše da se samo radi o još jednom sebičnom vapaju razmažene zvijezde. Podsjeća se da je Toti digao sličnu uzbunu i na početku sezone, samo zbog toga što ga je Klaudio Ranijeri zamijenio u finišu derbija sa Interom. "Princ Rima" je tada samo produžio u svlačionicu, bez pozdrava sa klupom, a igrač koji ga je zamijenio, Mirko Vučinić, koji trenutak kasnije postigao je pobjedonosni gol.

Ako se pogleda ovosezonska statistika, vidi se da Toti zaista nema ni najmanji razlog da se žali. Bio je starter na čak 80 odsto Rominih utakmica, a za to vrijeme postigao je samo dva gola u Seriji A, oba iz penala. Šta tek treba da pomisli crnogorski reprezentativac Mirko Vučinić, koji je odigrao tek nešto preko 30 odsto mečeva, a već je postigao šest golova, od čega pet iz igre.

Toti, međutim, smatra da je toliko zadužio Romu da mora da bude dio svake utakmice, i to od početka do kraja. U najvećem problemu je trener Klaudio Ranijeri, koji je "princu Rima" ove sezone ugađao vjerovatno i više nego što je trebalo.

U napadu Rome je ove sezone paklena konkurencija. Osim Totija i Vučinića, tu su Žeremi Menez, koji igra u životnoj formi, Marko Borijelo, koji nemilosrdno trese mreže, te Brazilac Adrijano, koji skoro da i ne dobija šansu.

Bonus video: