Nije baš lijepo vidjeti Budućnost na 4. mjestu

Najbolji igrač Budućnosti u prvoj polusezoni najavljuje puno bolje igre i rezultate na proljeće
1295 pregleda 6 komentar(a)
Miloš Mijić na utakmici protiv Sutjeske
Miloš Mijić na utakmici protiv Sutjeske
Ažurirano: 15.12.2018. 12:42h

Došao je ljetos iz Slobode iz Tuzle - i bio najbolji igrač Budućnosti u jesenjoj polusezoni.

Četiri gola 29-godišnjeg veziste Miloša Mijića, te još pet asistencija, nisu, međutim, pomogla podgoričkom timu da se plasira bolje od četvrtog mjesta na kraju jesenje polusezone, što je ispod svakog nivoa za tim koji je ušao u prvenstvo kao glavni favorit za titulu.

Slijedi burna zima, u kojoj će Budućnost pokušati da se pregrupiše, te neizvjesno proljeće.

Mijić je, međutim, optimista:

- Bićemo bolji, moramo da budemo bolji, jer sam i dalje siguran da imamo najbolji tim. Nije lijepo vidjeti Budućnost na četvrtom mjestu i to ćemo pokušati da popravimo - poručuje momak iz Sremske Mitrovice.

Mnogo toga prošao je Mijić u karijeri, ponikao je u Radničkom iz Nove Pazove, OFK Beograd mu je bio prvi klub u srpskoj Super ligi, igrao je u slovenačkim Domžalama sa sadašnjim saigračem Budućnosti Draškom Božovićem, pa za Donji Srem, Novi Pazar, Mladost Lučane, Metalac...

Situacija u Budućnosti je, kako kaže - baš onakva kakvu je očekivao, osim naravno na terenu...

- Znao sam da je Budućnost najveći klub u Crnoj Gori, u tom sam se i uvjerio, super je i sve oko kluba, ali kada su u pitanju igre i rezultati - očekivao sam više. Kao uostalom i svako od nas - priča Mijić.

- Iza nas je turbulentna polusezona, dobro smo počeli, pa smo pali, onda smo se ponovo podigli, a na kraju još jednom upali u krizu rezultata.

Budućnost je završila polusezonu sa sedam vezanih utakmica bez pobjede, što joj se nije dogodilo nikad od 2006. godine, u samostalnoj Crnoj Gori.

- Ne znam koji je bio problem, ni sami nismo mogli da ga definišemo. Većinu utakmica smo vodili, većinu smo otvarali kako treba, protiv Grblja smo i oštećeni, a na gotovo svakoj smo se ispromašivali. Na kraju, nijednu nismo dobili, što je nevjerovatno.

Slijedi pauza, a Mijić vjeruje da je dostižna razlika do sedam bodova, koliko Budućnost zaostaje za vodećom Sutjeskom.

- Razlika nije mala, ali ostalo je 17 kola do kraja, što je dosta. Igraćemo sa svima još po dva puta - i sa Sutjeskom, i sa Zetom, i sa Titogradom... Idu i pripreme, vjerujem da ćemo se dobro pripremiti, sada znamo i koji su zahtjevi koje trener Brnović traži od nas, čujem i da će biti pojačanja, vjerujem da će se brzo uklopiti i da ćemo zajedno svi biti bolji - naglašava Miloš Mijić.

Vezista iz Srbije propustio je jedan dio sezone zbog povrede, ali je i pored toga bio najistaknutiji igrač tima, a njegov gol odveo je Budućnosti u polufinale Kupa.

- Imao sam povredu primicača, koji sam potom i obnovio, pauzirao sam mjesec dana, ali sam se vratio bolje nego što sam i sam očekivao u finišu polusezone. Svojim učinkom sam zadovoljan, iako je i on mogao da bude bolji - promašivao sam dosta, baš kao i moji saigrači - zaključuje Mijić.

Griješe svi koji misle da je Crnogorska liga laka

Igrao je u Srbiji, Sloveniji, sada u Crnoj Gori - Miloš Mijić može da uporedi kvalitet fudbala u crnogorskom šampionatu, barem u odnosu na region.

- Svaka liga ima neke svoje specifičnosti, pa i crnogorska, a griješe svi koji smatraju da je ovo lako prvenstvo - kaže Mijić.

- Možda to i nije kompliment za moj klub, ali ako Budućnost ne može da pobijedi sedam utakmica zaredom, onda je to jasan znak koliko je liga ‘teška’, neizvjesna, ujednačena. Nigdje ne možete da računate na sigurne bodove, nema unaprijed dobijenih utakmica, svako svakog može da pobijedi. Pet ekipa iz vrha su dobre, ostale malo manje, ali takođe nisu loše, pa se dobija vrlo neizvjesna i ujednačena liga - ističe Mijić.

Tu ujednačenost Budućnost će pokušati da iskoristi na proljeće - da preskoči tri rivala na tabeli.

- Mnogo bodova smo ‘prosuli’, posebno u finišu sezone, a na svakoj utakmici nam je nedostajalo samo nijasna da ostvarimo pobjedu. Nadam se da ćemo na proljeće takve utakmice okrenuti u našu korist.

Bonus video: