Nije Bonući, nego Vučinić

Vučinić je nakon ove odluke popravio svoj golgeterski skor u Seriji A ove sezone. Ukupno je postigao šest golova, od čega tri na posljednjih pet mečeva u prvenstvu.
0 komentar(a)
Vučinić, Foto: Tuttosport
Vučinić, Foto: Tuttosport
Ažurirano: 02.04.2012. 17:43h

Mirko Vučinić je načeo mrežu Napolija u Torinu i otvorio Juventusu put do pobjede (3:0), a ne Leonardo Bonući, kako se mislilo tokom i nakon završetka meča.

Kako je juče objavila “Lega kalćo”, italijansko Udruženje profesionalnih klubova, gol u 53. minutu kojim je Juventus poveo protiv Napolija zvanično je dodijeljen crnogorskom napadaču.

Vučinić je nakon ove odluke popravio svoj golgeterski skor u Seriji A ove sezone. Ukupno je postigao šest golova, od čega tri na posljednjih pet mečeva u prvenstvu.

Gol je prvobitno bio pripisan defanzivcu Leonardu Bonućiju, jer je izgledalo da je lopta zakačaila njegovu nogu i odsjela u mrežu nakon udarca Vučinića. Upravo je Bonući doprinio da, makar na prvi pogled, ne bude nikakve dileme, jer se radovao kao da je pogodio mrežu šutem sa 30 metara.

“Detaljnim pregledom televizijskih snimaka utvrđeno je da je lopta nakon šuta Vučinića pogodila u nogu defanzivca Napolija Kanavara, a ne Bonućija. Kako devijacija nije bila velika, gol se pripisuje igraču koji je uputio loptu ka golu”, kaže se u saopštenju “Lega Kalćo”.

Nakon Vučinićevog gola Napoli se raspao na terenu, pa su Arturo Vidal i Fabio Kvaljarela, fenomenalnim golovima, od kojih je posebno bio atraktivan pogodak čileanskog reprezentativca, nanijeli Napolitancima najteži poraz u sezoni (3:0).

Juventus se nakon ove pobjede približio Milanu na samo dva boda, pa se očekuje grčevita borba za Skudeto u posljednjih osam kola.

Povratak “stare dame” u formu poklopio se sa sjajnim igrama Mirka Vučinića, koji je na posljednjih šest mečeva, računajući i meč sa Milanom u Kupu, najbolji ili jedan od najboljih igrača torinskog kluba.

Bonus video: