Nije kasno da proradi Lakazet

Da li je gol protiv Vest Hema vrijedan tri boda najava da će Arsenalov Francuz zablistati u finišu sezone?
786 pregleda 0 komentar(a)
Lakazet je riješio gradski derbi protiv Vest Hema, Foto: Beta/AP
Lakazet je riješio gradski derbi protiv Vest Hema, Foto: Beta/AP

Arsenal vjeruje da može da se umiješa u borbu za Ligu šampiona, šanse uglavnom zavise od toga da li će biti potvrđena Uefina kazna Mančester sitiju, ali mnogo veći problem za londonski klub u ovom momentu je - kako da pronađe kontinuitet igara i rezultata.

U Premijer ligi, doduše, serija bez poraza traje već osam utakmica, a treću pobjedu zaredom je donio Aleksandr Lakazet, strijelac jedinog gola protiv Vest Hema.

Menadžer „tobdžija” Mikel Arteta se nada da bi nekadašnji golgeter Liona mogao da bude njegov ključni igrač u finišu sezone.

GOLMAN

De Hea (Mančester junajted) - to malo posla što je imao u mančesterskom derbiju odradio je na vrhunskom nivou.

ODBRANA

Akimi (Borusija Dortmund) - Liverpul ima Aleksander-Arnolda, a Borusija Akimija. Igrača koji je po poziciji desni bek, ali uglavnom vrijeme provodi na polovini protivnika. Alžirac je donio tri boda na gostovanju u Menhengladbahu.

Kvadrado (Juventus) - neprelazan i nezadrživ. Definitivno je dobio bitku sa Ašlijem Jangom iz Intera po desnoj strani napada Juventusa.

Ečeita (Hetafe) - tim iz predgrađa Madrida ne odstupa od svoje agresivne, često i prljave igre. Sada je odigrao bez golova protiv Selte, morao je da se snalazi i s igračem manje...

SREDINA

Matić (Mančester junajted) - Ole Gunar Solskjer ne voli da mnogo eksperimentiše, pa je u tim vratio iskusnog vezistu koji je ove sezone protiv Sitija odigrao svaki meč praktično bez greške.

Miler (Bajern) - opet je on napravio razliku, kao u gotovo svakoj utakmici od kada je s klupe „otjerao” Nika Kovača.

Teljo (Betis) - dijete Barselone je dočekalo da sruši Real Madrid. Betis slavi trijumf, a Barsa što je opet prva na tabeli La Lige.

Bentankur (Juventus) - kako sezona odmiče Urugvajac se profiliše u ključnog čovjeka Mauricija Sarija u veznom redu. Juve, međutim, ima problem da mu nađe idealnog partnera na sredini terena...

NAPAD

Pedro (Čelsi) - počeo je sezonu kao četvrta ili peta opcija kod Franka Lamparda, ali mu to ne smeta da sada, kada je prinudno dobio šansu, maltretira protivničke odbrane.

Lakazet (Arsenal) - protiv Vest Hema je dao sedmi pogodak u ligi ove sezone. Može Francuz mnogo bolje, navijači vjeruju da će to i pokazati.

Mesi (Barselona) - gol iz penala Sosijedadu mu je bio 438. ligaški u karijeri. Kristijano Ronaldo ima jedan manje, rivalstvo se nastavlja.

Bonus video: