Nikač: Imamo sjajnu atmosferu

Grbalj je neporažen u posljednja četiri meča (uključujući i Kup), savladao je Sutjesku, Igalo i Budućnost, a remizirao sa Petrovcem
2 komentar(a)
Budućnost - Grbalj, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Grbalj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.11.2014. 15:06h

Grbalj je neporažen u posljednja tri kola, pa je atmosfera u ekipi mnogo bolja nego na početku sezone zbog lošeg starta, što se moglo vidjeti protiv Budućnosti.

„Atmosfera je sjajna. Nijesmo još imali trening nakon subotnje pobjede protiv Budućnosti gdje će nam trener ukazati na greške, ali mislim da ih nije mnogo bilo jer smo odigrali odlično”.

„Došli smo po tri boda i uspjeli u tome, iako mnogi vjerovatno nijesu vjerovali da možemo da savladamo ekipu iz Podgorice”.

„U dobroj smo formi, nedavno smo savladali Sutjesku i pokazali da imamo kvalitetan sastav”, rekao je napadač Grblja Darko Nikač.

U subotu je Nikač na stadionu pod Goricom bio prvi put „gost” i postigao pogodak protiv „svoje” Budućnosti.

„Emocije sam ostavio po strani, profesionalac sam. Bilo je malo čudno, ali ja sam sada igrač Grblja i želim pobjede za svoj tim. Kada sam postigao gol nijesam, naravno, slavio jer sam ponikao u Budućnosti”.

„Oni su osjećali veći pritisak, što smo iskoristili na najbolji način. Sada smo podigli formu na željeni nivo i želimo da je održavamo”, kazao je 24-godišnji napadač.

Grbalj će se ponovo sastati sa „plavima” u srijedu, ali na svom terenu, u četvrtfinalu Kupa.

„Kup je bitan, ne koliko prvenstvo, ali bitan, jer preko njega možemo da se domognemo Evrope. Mi nijesmo pod pritiskom, oni su favoriti, iako smo ih porazili za vikend”.

„Pružićemo maksimum, pa neka pobijedi bolji. Najbitnije je da mi gledamo sebe, da se fokusiramo na dobre igre i vrijedno treniramo, kasnije će sve doći na svoje”, naveo je Nikač.

Grbalj sada ima lakši raspored u prvenstvu, pošto u naredna tri kola igra sa timovima koji nijesu u vrhu tabele.

„Loše smo otvorili prvenstvo. Poslije Kupa imamo Bokelj, Zetu i Mogren sa kojima možemo da se nosimo, tu trebamo da sakupimo što više bodova”.

„Ti timovi nijesu iz vrha tabele i imamo veliku šansu”, kazao je mladi napadač.

Nikač je debitovao za nacionalni tim u maju na prijateljskoj utakmici sa Iranom, ali se ne opterećuje pozivom selektora.

„Potajno se nadam pozivu, ali je meni bitno da ja igram dobro u svom timu i postižem golove”.

Bonus video: