Nikad gora Crna Gora - Mitrogol lansirao Srbiju

Crna Gora je željela mnogo, a uradila je malo, premalo - odigravši vjerovatno najslabiju utakmicu u eri Ljubiše Tumbakovića na klupi
89 pregleda 103 komentar(a)
Crna Gora - Srbija, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Srbija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.10.2018. 21:20h

Istorijska utakmica, istorijski trenuci i veliko razočaranje - Crna Gora je izgubila od Srbije u Podgorici, pala je gotovo bez ispaljenog metka i značajno umanjila šanse da bude prva u grupi u Ligi nacija.

"Orlovi" su u lijepom sportskom ambijentu pod Goricom, koji je malo pokvarila međusobna tuča crnogorskih navijača na jugu, slavili 2:0 i sa sedam bodova preuzeli prvo mjesto u četvrtoj grupi Lige C.

Crna Gora je sada treća, sa četiri boda, a pretekla je i Rumunija, koja je pobjedom u Litvaniji (2:1) otišla na pet bodova.

Razliku u korist Srbije napravio je napadač ekstra klase - Aleksandar Mitrović, dvostruki strijelac.

Crna Gora je željela mnogo, a uradila je malo, premalo - odigravši vjerovatno najslabiju utakmicu u eri Ljubiše Tumbakovića na klupi.

Tek poneki šut na gol nije mogao da ugrozi kvalitetnijeg rivala, a upravo je nedorečenost "hrabrih sokola" učinila da Srbija djeluje kao reprezentacija top klase.

Crna Gora je sporo počela utakmicu, dozvolila je Srbiji da posjedom podiže samopouzdanje i da malo po malo počne da prijeti. Mitrović je stvarao velike probleme odbrani, a iznenađenje je bio lijevi bek Milan Rodić, čiji je duel u 18. minutu sa Filipom Stojkovićem i usmjerio utakmicu.

U 17. minutu je Stojkoviću saigrač iz Crvene zvezde pobjegao iza leđa i znalački kontakt po ruci i ramenu iskoristio da iznudi penal.

Mitrović nije pogriješio, Danijel Petković se bacio u lijevu, napadač Fulama šutirao u desnu stranu i donio prednost gostima.

Taj gol je još više poremetio ionako smušenu Crnu Goru, konfuznu u svim linijama - Marko Vešović nikako nije mogao da se snađe na prinudnoj poziciji lijevog beka, centralni bekovi su bili nesihronizovani, a vezni red nije ni postojao - Šćekić je bio spor, Vukčevićnedorečen, vjerovatno i zbog povrede.

Napadači su, naravno, bili odsječeni, Jovetić i Bećiraj nisu mogli da prime čistu loptu, a Srbija je gospodarila.

Dušan Tadić je u 30. minutu imao veliku šansu za 2:0 kada je sa šest metara izblokiran. Podatak da je naš tim u prvom poluvremenu imao samo jedan šut, i to Adama Marušića daleko pored gola, govori koliko je Crna Gora ustvari bila bezopasna...

Nastavak je, ulaskom Marka Jankovića, donekle popravio ritam crnogorske selekcije, ali sve je bilo uzalud - tako će se pamtiti samo pokušaji Fatosa Bećiraja i Stevana Jovetićasa dvadesetak metara, te isključenje Ljubiše Tumbakovića zbog protesta svega nekoliko minuta prije nego je Mitrović "zaključao" utakmicu drugim pogotkom kada mu je Sergej Milinković-Savić maestralno propustio loptu.

Bonus video: