Nikezić nudi i detektor laži

Spreman sam da u prisustvu pravosudnih organa sa trenerom Nikolajem Hlistunovim prođem provjeru na detektoru laži. Tada će biti jasno ko govori istinu, a ko vara - kazao je Nikezić.
234 pregleda 0 komentar(a)
Vršič, Foto: Www.nkolimpija.com
Vršič, Foto: Www.nkolimpija.com
Ažurirano: 19.03.2011. 23:20h

Crnogorski fudbaler Nikola Nikezić, koji je početkom marta pod prijetnjom pištolja i nakon nekoliko udaraca bio prinuđen da raskine ugovor sa novim ruskim prvoligašem Kubanom, kazao je da je spreman da otputuje u Rusiju i pred pravosudnim organima dokaže istinu.

- Neprijatno mi je da slušam svakakve priče koje lansiraju neki ljudi iz Kubana. No, ja znam da je ono što govorim istina. Znam i da je za mene jako opasno da putujem u Rusiju, ali spreman sam da to uradim i u prisustvu pravosudnih organa, paralelno sa trenerom Nikolajem Hlistunovim prođem provjeru na detektoru laži. Tada će biti jasno ko govori istinu, a ko vara - kazao je Nikezić ruskim medijima.

Hlistunova, trenera mlađih kategorija u Kubanu koji je individualno radio sa Nikezićem dok su ostali prvotimci bili na organizovanim pripremama, crnogorski fudbaler je optužio da je jedan od organizatora njegovog premlaćivanja. Naime, Hlistunov je Nikezića pozvao u sobu koju je napustio pred ulazak dvojice plaćenika koji su prijetnjama pištoljima i batinama iznudili potpis na prijevremeni raskid ugovora kojim je Nikezić ostao bez 256 hiljada dolara.

- To nije ozbiljno! Ja neću ići na detektor laži, jer ne vjerujem toj tehnologiji i smatram da ona nije pravi način za dokazivanje bilo čega. Ono što sam imao rekao sam pravosudnim organima i Komitetu za etiku Fudbalskog saveza Rusije. Ostaje mi samo da čekam rasplet i potom obavezu izvinjenja Nikezića, sa kojim ću se gledati samo na sudu - rekao je Hlistunov.

No, slučaj se nepovoljno odvija za novopečenog ruskog premijerligaša, pošto je ruski ogranak međunarodnog sindikata fudbalera i trenera FIFPro, koji zastupa Nikezića, ozbiljno prionuo na posao u zaštiti crnogorskog napadača.

- Kuban ugovore sa Nikezićem i srpskim defanzivcem Sretenom Sretenovićem nije raskinuo samo pod pritiskom, već i uz višestruko kršenje ruskog Zakona o radu. Saglasnosti na raskide ugovora oba igrača dala su pod apsolutno nepovoljnim okolnostima za obojicu. Osim toga, datumi na tim dokumentima se ne slažu sa terminima njihovog potpisivanja. Ugovore je popunjavao trener Nikolaj Hlistunov, a ne za to opunomoćena lica u klubu. Fudbalerima u momentu raskida ugovora nijesu uručene radne knjižice i nije ispoštovan zakonski otkazni rok. Ugovor raskida za Nikezića je popunjen na ruskom jeziku, koji fudbaler ne razumije u potpunosti. Uz sve to, mi smo dokaze o premlaćivanju Nikezića dostavili Komitetu za etiku, i sada oni moraju da urade svoj posao - zaključio je Vladimir Leončenko, predsjednik ruskog FIFPro -a.

Bonus video: