Nikezić svjedoči iz Podgorice

Predlog da Nikezić na pitanja odgovara putem skajpa iz FSCG je za nas u potpunosti prihvatljiv - kazali su u Komitetu za etiku RFS-a.
161 pregleda 0 komentar(a)
nikeza_1, Foto: V.BELOJEVIĆ
nikeza_1, Foto: V.BELOJEVIĆ
Ažurirano: 31.03.2011. 22:25h

Komitet za etiku Ruskog fudbalskog saveza - RFS sjutra će organizovati drugo saslušanje povodom “slučaja Nikezić”, i njegovog parafa na raskig ugovora sa Kubanom, koji je stavio pod prijetnjama pištoljima i batinama od strane dvojice nepoznatih napadača.

Nikola Nikezić iz bezbjednosnih razloga nije prisustvovao prvom saslušanju, ali su njegovi zastupnici, ruska podružnica svjetskog sindikata fudbalera i trenera FIFPro, u potpunosti izdejstvovali sve zahtjeve crnogorskog napadača. Iako je RFS garantovao bezbjednost Nikeziću, koji je u dogovoru sa ruskim zastupnicima pripremao dokumenta za put u Moskvu, ipak neće prisustvovati zasjedanju Komiteta za etiku.

"Nikezić će na pitanja Komiteta odgovarati putem video-linka iz kancelarije Fudbalskog saveza Crne Gore. To iz razloga jer smo pozitivno odgovorili na pismeni zahtjev Dejana Savićevića, predsjednika crnogorskog saveza da Nikezić ne putuje u Rusiju. Predlog da Nikezić na pitanja odgovara putem skajpa iz FSCG je za nas u potpunosti prihvatljiv", kazali su u Komitetu za etiku RFS-a.

Na sjutrašnjem sastanku biće predočeni podaci iz istrage koju su osim ovog, sprovodili i Komitet za istrage u RFS -u, ali i Krasnodarska uprava unutrašnjih poslova. Na saslušanju će biti čelnici FIFPro-a, predsjednik Vladimir Leončenko i generalni sekretar Nikolaj Gramatikov, dok će Kuban predstavljati generalni direktor Suren Mkrtčjan.

Na prethodnom zasjedanju Kuban su predstavljali sportski direktor Sergej Dorončenko i pomoćni trener Nikolaj Hlistunov, koji su na zahtjev FIFPro-a otjerani iz kluba. Hlistunova i Dorončenka su Nikezić, ali i njegov agent Nikola Jokišić naznačili kao organizatore brutalnog napada i parafa na raskid, kojim se Nikola dobrovoljno odricao 256.000 dolara. Mkrtčjan je, u međuvremenu, poništio ugovor o raskidu potpisan pod iznudom, i obećao da će klub Nikeziću isplatiti svih 256.000 dolara koliko ga je sljedovalo po propisima Fife. Mkrtčjan je, nakon konsultacija sa brojnim ekspertima evropskog sportskog prava, poslao dopis FIFPro - u u kojem je naveo da će klub u potpunosti ispoštovati zahtjeve crnogorskog napadača.

Ostaje samo da se vidi da li će ruski istražni organi pronaći i kazniti napadače na Nikezića, i kolika će biti kazna za Kuban. FIFPro i Nikezić su bili izričiti - da klub i navijači ne ispaštaju, ali da se kazne vinovnici.

Bonus video: