Niko ne želi sudar sa Urugvajcem, Levandovski je gvozdeni Poljak

Van konkurencije je Grizman, napadač Atletika je u karijeri samo jednu utaklmciu propustio zbog povrede
1135 pregleda 1 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Manu Fernandez
Luis Suares, Foto: Manu Fernandez

Urugvajac Luis Suares najčvrša je fudbalska superzvijezda. Od kakvog je kova 32-godišnji napadač Barselone potvrđuje podatak da je u karijeri propustio zbog povreda svega 11 utakmica, a odigrao je 666. Procenat neodigranih utakmica Urugvajca je tek 1,7 odsto.

Iako zbog agresivnog stila Suares dobija žestoke udarce i povređuje se po tri puta godišnje, on se uglavnom oporavi u roku do deset dana.

Drugi na listi najčvrščih igrača je Poljak Robert Levandovski, koji odsustvuje u svega 2,6 odsto utakmica. Levandovskom u tome pomaže supruga, kojoj je prepustio brigu o cjelokupnom dnevnom rasporedu odmora i oporavka.

Da nije bilo džudo zahvata Serhia Ramosa, Egipćanin MoSsalah ne bi znao šta su to povrede. On je propustio svega 2,9 odsto utakmica, a na četvrtom mjestu zvijezda od čelika je Eden Azar, i to uprkos podatku da je najbolji dribler u ligi fizički najjačih defanzivaca na svijetu. Napadač Čelsija je propustio svega tri odsto utakmica. Čvrst je i Rahim Sterling iz Sitija sa 3,4 odsto propuštenih utakmica zbog povreda.

Kristijano Ronaldo, kojeg zbog odnosa prema treningu svi saigrači bivši i sadašnji upoređuju sa robotom propušta pet odsto utakmica. Umijećem izbjegavanja povreda i brzim oporavkom ne mogu se pohvaliti Mbape (7,8), Hari Kejn (9,7), Aguero (9,8), Nejmar (10,2) i Mesi sa 12,8 odsto propuštenih utakmica.

Autor analize, trener i naučni istraživač Sajmon Brandon propustio je da analizira ulčinak Francuza Antuana Grizmana... Prva zvijezda Atletika Grizman propustio je zbog povrede samo jednu utakmicu u u karijeri.

Bonus video: