Nikoli Vujadinoviću prija fudbal na Ostrvu

"Mislim da sam dobio čvrstinu u Škotskoj, iskustvo sa Ostrva je veoma dragocjeno" - kazao je Vujadinović, koji igra u Aberdinu na pozajmici iz Udinezea
0 komentar(a)
Vujadinović, Foto: Reuters
Vujadinović, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.05.2011. 19:01h

Nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore Nikola Vujadinović ove sezone se dokazuje na Ostrvu, u škotskom prvoligašu Aberdinu.To je potpuno novo iskustvo za 24-godišnjeg štopera, koji je prije tri godine kao igrač CSKA iz Sofije otišao u Udineze za milionsko obeštećenje.

Vujadinović, međutim, nije zaigrao u jednoj od najjačih svjetskih liga, jednu sezonu je već proveo na pozajmici u rumunskoj Unirei iz Alba Julije, a sada se “kali” u Škotskoj, u klasičnom ostrvskom fudbalskom ambijentu...

- Ljetos sam odradio pripreme sa Udinezeom, a potom sam u avgustu stigao u Aberdin, i čekao radnu dozvolu... Iako se ovdje igra grublje, odgovara mi ostrvski fudbal. Mislim da sam dobio čvrstinu, iskustvo je veoma dragocjeno.

Ostajem ovdje do kraja sezone, produžena je saradnja pošto je prvobitni dogovor o pozajmici istekao u januaru. Zadovoljan sam, jedino što me povreda zadnje lože nakon meča sa Rendžersom bila odvojila od terena dva i po mjeseca - prisjeća se Vujadinović u razgovoru za “Vijesti”.

Igrač koji je svojevremeno nosio i dres Zete (u posljednjoj sezoni u nekadašnjoj zajedničkoj ligi Srbije i Crne Gore) po završetku sezone u škotskom šampionatu vraća se u Udine...Vujadinović vjeruje da bi mogao da se oproba i na Apeninskom poluostrvu.

- Zašto da ne? Sigurno je, međutim, da je konkurencija mnogo jaka, klub je na četvrtom mjestu u italijanskoj ligi.

Imam još dvije godine ugovora, ali neću ostati u Udinezeu po svaku cijenu, ne bi valjalo ni da sjedim na klupi. Sve je otvoreno, vidjećemo šta će biti, ali najviše bih volio da ostanem - dodao je Vujadinović.

Interesantno i da fudbaler koji je igrao u prvoj generaciji mlade reprezentacije (kada su Stevan Jovetić i Simon Vukčević bili u timu selektora Duška Vlaisavljevića) ima i bugarski pasoš.

Da li je Vujadinović potencijalni reprezentativac Bugarske ili Crne Gore?

- Moj djed je iz Bugarske, a oni su ranije htjeli da me zovu da igram za njihovu reprezentaciju. A što se crnogorske selekcije tiče - stvarno ne znam šta više da kažem na tu temu. Mogu samo da kažem da ukoliko bude interesovanja - da ću bitu tu, spreman sam za razgovor, želja je prisutna... I moj otac je želio da nastupim za Crnu Goru, igrao sam za mladu selekciju, sve mi je dobro poznato - zaključio je Vujadinović.

Navijači Seltika su me oduševili

Vujadinović se dokazuje u ligi u kojoj su Rendžers i Seltik “vječni” kandidati za titulu. Poznato je takođe i da njihovo rivalstvo već decenijama prevazilazi granice sportskog i fudbalskog.

Štoper Aberdina na slikovit način opisuje veliko rivalstvo između dva najveća tima iz Glazgova.

- Pred njihov derbi bruji čitava Škotska, a navijače dijeli i religijska podjela na Seltikove katolike i pristalice Rendžersa, koji su protestanti. Atmosfera je paklena ne samo kada oni igraju između sebe, već i kada se sudare sa nekim drugim timom.

Posebno su me oduševili navijači Seltika, nevjerovatno je koliko su posvećeni klubu. Ove sezone se nismo plasirali u “top siks”, ali je Aberdin treći klub po veličini u Škotskoj - kazao je Vujadinović.

Bonus video: