Nikolu Nikezića pištoljima prisilili na raskid ugovora

Crnogorski fudbalski internacionalac Nikola Nikezić, pod prijetnjom pištolja i nakon nekoliko udaraca natjeran je da potpiše raskid ugovora sa ruskim prvoligašem Kubanom iz Krasnodara!
644 pregleda 0 komentar(a)
nikezić, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
nikezić, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 15.03.2011. 11:25h

Crnogorski fudbalski internacionalac Nikola Nikezić, pod prijetnjom pištolja i nakon nekoliko udaraca natjeran je da potpiše raskid ugovora sa ruskim prvoligašem Kubanom iz Krasnodara!

Afera koja od juče potresa, ne samo fudbalsku Rusiju, već i čitavu Evropu, preko sindikata fudbalera Rusije, koji su članovi svjetskog sindikata fudbalera Fifpro, došla je i do predsjednika Uefe Mišela Platinija.

Sindikat fudbalera Rusije pismom se obratio Platiniju u kojem ga obavještava o Nikezićevom slučaju, a i sam fudbaler obratio se preko ruskih medija čelnicima evropske i svjetske kuće fudbala, Platiniju i Sepu Blateru.

"Nisam mogao da prećutim sve što se dešavalo, jer još ne mogu da vjerujem da je tako nešto danas uopšte moguće, ne samo u sportu. Mislio sam da se to može desiti samo na filmovima. Kako je to, ipak, realnost, i kako se radi o klubu koji je član Premijer lige Rusije, elitnog ranga zemlje koja puno ulaže u fudbal i koja će biti domaćin Svjetskog prvenstva, riješio sam da ne prećutim kako se nikome više ništa slično ne bi ponovilo" kaže Nikezić za "Vijesti".

Nezamislivo je da neko ko nije iz kluba prođe kapiju, recepciju hotela i popne se na drugi sprat sa jedinim zahtjevom da potpišem raskid ugovora. Uz sve to, klupski trener samo je izašao kada su se oni pojavili, što potvrđuje da je sve bilo unaprijed režirano.

"Od kada sam došao u klub, a imao sam ugovor do kraja sezone 2011. godine, nikada mi niko nije prigovorio jednu jedinu riječ. Prošle godine čak sam bio među pet igrača sa najvećom minutažom u klubu. Kada je ekipa početkom ove godine otišla na pripreme, ja sam dva mjeseca radio sam dva puta dnevno po dva sata, sa trenerom kojeg mi je klub dodijelio".

"Taj trener mi je jednog dana rekao da dođem u hotelsku sobu koja je u sklopu kluba, da mi objasni nešto što je, kako mi je rekao, od interesa za moju dalju karijeru. Kada smo ušli u prostoriju, koja se nalazi tri metra od kancelarija predsjednika i potpredsjednika kluba, poslije dva minuta u sobu su ušli neki ljudi, banditi, izvadili pištolje na sto i zaprijetili mi da moram da potpišem raskid ugovora. Počeli su da me udaraju po vratu i stomaku, i pod prisilom sam potpisao raskid" ističe Nikola.

Generalni sekretar Unije profesionalnih fudbalera Rusije Nikolaj Gramatikov rekao je da bi "Kuban mogao da bude surovo kažnjen".

"Znam da je 99 odsto ljudi iz Kubana više nego korektno, da su takvi i navijači, ali jasno je da je ovo što se desilo upravo poteklo od nekog iz rukovodstva kluba. Nezamislivo je da neko ko nije iz kluba prođe kapiju, recepciju hotela i popne se na drugi sprat sa jedinim zahtjevom da potpišem raskid ugovora. Uz sve to, klupski trener samo je izašao kada su se oni pojavili, što potvrđuje da je sve bilo unaprijed režirano.

Nikezić, međutim, nije htio da ćuti...

"Nazvao sam menadžera a on je kontaktirao ljude iz ruskog sindikata fudbalera. Oni su stali iza mene i u moje ime obratili se Uefi i Fifi, te čelnike ruske lige. Sve to naišlo je na veliki odjek u Rusiji, a javili su mi da je čak i gradonačelnik Krasnodara riješio da stvar istjera do kraja.

Onlajn izdanje Komersanta na naslovnoj strani objavilo je priču o Nikezićevom slučaju, Nikola je dao izjavu za rusku televiziju NTV, a praktično i svi drugi ruski mediji posvetili su mu veliku pažnju. Njegov telefon ne prestaje da zvoni...

U Kubanu je zakazana pres konferencija, a generalni sekretar Unije profesionalnih fudbalera Rusije Nikolaj Gramatikov rekao je da bi "Kuban mogao da bude surovo kažnjen".

"Unija profesionalnih fudbalera Rusije ima sve dokaze, moju punu podršku i ovlašćenje da me zastupa. Znam da će stvari istjerati do kraja, da sada nisam samo ja u pitanju, već da će ovo biti posljednji takav slučaj i u Rusiji i bilo gdje u svijetu" zaključuje Nikezić.

O Nikezićevom slučaju danas pišu gotovo u svim evropskim zemljama, pa je čak i Liga šampiona jedno vrijeme bila u drugom planu...

Bonus video: