Nikšićani jure pobjedu za baraž

"Igramo na domaćem terenu i samo pobjeda nam može donijeti mir u kući", rekao je Dragan Mijanović, trener Nikšićana.
0 komentar(a)
sutjeska, Foto: Luka ZEKOVIĆ
sutjeska, Foto: Luka ZEKOVIĆ
Ažurirano: 21.05.2011. 09:28h

Četiri utakmice bez poraza (dvije pobjede i dva remija) kraj Bistrice nadu u očuvanje prvoligaškog statusa su učinili realnijom. Iako se očekuje grčevita borba i u dva posljednja kola, pozitivan rezultat protiv Rudara osigurao bi baraž. Olakšavajuća okolnost za izabranike Dragana Mijanovića može biti činjenica da će misli Pljevljaka, sigurno, biti usmjerene ka finalu Kupa koje ih očekuje za nekoliko dana. No, bez obzira na činjenično stanje i na ime protivnika, Sutjeska, ukoliko želi da se i naredne sezone nadmeće u društvu najboljih, nema prava na kiks.

"Do kraja šampionata očekuju nas dvije teške utakmice protiv Rudara i Budućnosti. U ovom trenutku sve smo podredili Rudaru, jer je prvi protivnik ujedno i najteži. Bićemo borbeni i motivisani jer je to recept za uspjeh. Protivnika respektujemo, ali ga se ne plašimo. Četiri kola nijesmo osjetili gorčinu poraza, a u isto toliko mečeva nijesmo primili gol. Dakle, vjerujem da imamo snage da savladamo ekipu koja je prošle sezone osvojila duplu krunu. Igramo na domaćem terenu i samo pobjeda nam može donijeti mir u kući. Imamo kadrovskih problema - ne mogu da računam na napadača Luku Bakoča i defanzivca Marka Dževerdanovića, dok je pod znakom pitanja Aleksandar Dubljević. Ipak, uvjeren sam da će oni fudbaleri koji dobiju šansu znati da je iskoriste", rekao je Dragan Mijanović, trener Nikšićana.

Samo četiri dana pred najvažniju utakmicu u sezoni (finale Kupa), Pljevljaci moraju da odrade posao u Nikšiću, uz dva projektovana cilja - da ne izgube i da se sačuvaju od povreda. Zadatak, pored problema sa žutim kartonima, otežava i motivacija koja ovog puta nije jača strana Vignjevićevih izabranika, pa se iz svega može zaključiti da je Sutjeska, kojoj su bodovi više nego dragocjeni, favorit.

"Priznajem da smo u mislima već stigli do 25. maja i Podgorice, ali i prvenstvene obaveze moraju se pošteno ispunjavati. Neće biti lako u Nikšiću protiv domaćina koji je u finišu sezone došao do daha, bilježi sve bolje rezultate i koji će pružiti i više od trenutnih mogućnosti u grčevitoj borbi za bodove spasa. Međutim, taj imperativ Sutjeske i rizik koji donosi ofanzivna igra, mogli bi biti naša šansa, posebno ako na pravi način iskoristimo očekivani višak prostora na njihovoj polovini terena. U svakom slučaju, želimo da pozitivnim rezultatom dodatno učvrstimo samopouzdanje i napravimo pravu atmosferu pred srijedu i finale na našem najvećem stadionu", kaže iskusni vezista Rudara, Nikola Sekulić.

Bonus video: