Nikšićani žele treći trijumf u nizu

U finišu prvenstva gotovo svaka utakmica imaće težinu kao današnja. Ako ponovimo igru iz Radanovića, uspjeh ne može izostati, ekao je Đorđe Šušnjar, najbolji strijelac Sutjeske u drugom dijelu sezone.
1 komentar(a)
Sutjeska Đorđe Šušnjar, Foto: Radoje Milić
Sutjeska Đorđe Šušnjar, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 12.05.2012. 07:41h

Ubjedljiva pobjeda Sutjeske u Radanovićima osokolila je izabranike Saše Petrovića koji, uoči novog odmjeravanja snaga sa ekipom Mladosti, nemaju prava na kiks. Naime, samo pobjeda u današnjem meču produžava nadu nikšićkom prvoligašu da bez baraža, ipak, izbore opstanak u društvu najboljih.

- Posljednja dva uspjeha došla su u pravom trenutku. Uspjeli smo da podignemo formu na viši nivo i sada s pravom vjerujemo da možemo izboriti opstanak u ligi bez baraža. Ipak, da bismo ostvarili zacrtano moramo nastaviti da pobjeđujemo. Svakako da nas očekuje težak zadatak protiv Mladosti. Međutim, od samog starta moramo jasno protivniku staviti do znanja da nema šta da traži kraj Bistrice. Otežavajuća okolnost je što igramo pod imperativom, ali u finišu prvenstva gotovo svaka utakmica imaće težinu kao današnja. Ako ponovimo igru iz Radanovića, uspjeh ne može izostati. Nadam se da će i neki rezultati sa ostalih terena ići nama u prilog, što nije bio slučaj u posljednjem kolu – rekao je Đorđe Šušnjar, najbolji strijelac Sutjeske u drugom dijelu sezone.

Pobjedom nad Bokeljom u prethodnom kolu (2:0) Mladost je prekinula negativni niz od sedam utakmica bez trijumfa. Ta tri boda su i definitivno odstranila mogućnost direktnog ispadanja Mladosti.

- Ostvarili smo jako bitnu pobjedu, prekinuli taj negativni niz za koji krivicu ne treba prebacivati samo na stvarno težak raspored. U svakom slučaju, sada nam je mnogo lakše da igramo i spremni smo da maksimalno angažovano i borbeno pokušamo da dođemo do povoljnog rezultata u Nikšiću. U oba ovogodišnja duela sa Sutjeskom je bilo neriješeno, pa ni sada ne bismo imali ništa protiv remija, jer bismo do kraja imali najpovoljniji raspored u ligi. Neće biti lako, jer znam taj sklop igrača iz Nikšića. Kada igraju kući, onda su stvarno jako opasni i “ginu” u svakom duelu, ali mi smo spremni i maksimalno motivisani da im odgovorimo. Jedini problem su suspenzija Tomića i povreda Merdovića, a oni su jako bitni igrači u našoj formaciji. No, nadamo se da ćemo na terenu naći rješenja za pozitivan ishod. Idemo da odigramo za bodove, napadački i bez kalkulacija - rekao je napadač Mladosti Miloš Rašović.

SUTJESKA - MLADOST

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Srđan Korać (Bar), Boban Krstev (Cetinje). Početak u 17 časova.

Sutjeska (4-2-3-1): Lakićević - Kosović, Zogović, Đurović, Stijepović - Stefanović, J. Nikolić - B. Nikolić, Karadzić, Perošević - Šušnjar.

Mladost (4-4-2): Marčelja - Popović, N. Dževerdanović, Mitrović, Živković - Mijušković, Martinović, Raičević, Eber - Rotković, Rašović.

Bonus video: