Nisam zadovoljan minutažom, ali konkurencija je nikada jača

Crnogorski vezista, najskuplje pojačanje u istoriji Levantea, priča o prvim mjesecima u Primeri
1052 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Vukčević, Foto: Twitter
Nikola Vukčević, Foto: Twitter

Crna Gora u ovom trenutku ima dvojicu predstavnika u španskoj Primeri.

Stefan Savić se godinama unazad dokazao u dresu Atletiko Madrida, a Nikola Vukčević to tek treba da uradi u Levanteu.

Popularni Điđo je najskuplje pojačanje u istoriji kluba iz Valensije, (plaćen je 8,9 miliona eura portugalskoj Bragi), ali je ove sezone odigrao svega 366 minuta u šampionatu.

"Nije minutaža onakva kakvu sam želio, ali ovo je jaka liga, konkurencija je veoma dobra. Ipak mi je ovo prva sezona u Primeri, koja je jedna od najjačih liga u Evropi. Dajem sve od sebe, i na treninzima i na utakmicama, borim se za mjesto i vjerujem da ću se izboriti", kaže za "Vijesti" Vukčević.

Nikola Vukčević

Pet puta je bio starter, osjetio je i šta znači igrati protiv Atletiko Madrida na "Vanda Metropolitanu". Premalo za igrača koji je doveden kao veliko pojačanje.

"Očekivanja sigurno jesu bila velika, i s moje strane, ali i kluba. Ali, nije me to što sam najskuplje pojačanje u istoriji poremetilo ni najmanje. Svjestan sam što se traži od mene, namećem se, doći će sve na svoje mjesto. Najvažnije je da sam zdrav", ističe bivši kapiten Budućnosti.

Portugalska i španska liga nemaju mnogo toga zajedničkog.

"U Španiji je sve drugačije, liga je mnogo jača od portugalske. Trebalo mi je vremena i da se naviknem na tu promjenu, a ljetos sam se kasno priključio ekipi. I to je sigurno doprinijelo mojoj poziciji u Levanteu", kaže Vukčević.

Nikola Vukčević

Barselona je lider, sve su veće šanse da će odbraniti titulu.

"Prvi je favorit. Igra najbolji fudbal, prva je praktično od početka sezone, ima i najboljeg igrača današnjice Lionela Mesija. Sve to je po meni dovoljno da opet osvoji titulu. Real je sporo počeo, kasnije se malo vratio, ali evo sada je poražen od Đirone... Atletiko ima snagu i karakterističan stil igre, koji može nekom da se dopada ili ne. Ali, činjenica je da imaju dobre rezultate i u ligi i u Evropi. Ne vjerujem, međutim, da može iko da ugrozi Barsu ove sezone", prognozira rasplet u ligi 27-godišnji vezista.

Levante makar ne bi trebalo da brine za opstanak, jer je trenutno na sedam bodova od ispadanja.

"Liga je jaka i teško je predvijeti, ali mislim da smo mirni kada je u pitanju opstanak. U sredini smo tabele, čak smo bliži zoni evropskih takmičenja nego borbi za opstanak. Pokušaćemo da dođemo do međunarodne scene, ali opstanak je realnost i naš primarni cilj".

U Ligi koja ima Mesija, Luku Modrića, Karima Benzemu, Luisa Suaresa, Filipea Kutinja..., Vukčevića su posebno oduševila dvojica igrača.

Nikola Vukčević

"O Mesiju je sve rečeno, kao i o Kristijanu Ronaldu dok je bio u Primeri. Ima mnogo vrhunskih igrača, u svakom timu makar po dvojica ili trojica i zabrojao bih se ako bih krenuo da ih pominjem. Ipak, ako izuzmemo Mesija, dvojica koji su na mene ostavili najveći utisak uživo su moj saigrač Hose Morales i Atletikov napadač Antoan Grizman", zaključio je Vukčević.

Reprezentacija - sada je taj momenat

Crnogorsku fudbalsku reprezentaciju krajem marta čeka početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Biće to još jedna šansa da "hrabri sokoli" naprave iskorak i približe se velikom takmičenju.

"Vrijeme je za taj ključni korak! Zaista vjerujem u to. Imamo dobru grupu, mislim da drugo mjesto nije nerealan cilj. Engleskoj pripada uloga favorita, ali u konkurenciji Poljske, Bugarske, Češke i Kosova vjerujem da imamo šanse", kaže Vukčević.

Sve, naravno, pod uslovom da Crna Gora bude kompletna.

"Nažalost, kada pričamo o reprezentaciji prvo moramo da poželimo da smo svi zdravi. Jednostavno je tako, problemi s povredama utiču na ambicije i naša izdanja, a zaista je bilo malo utakmica u kojima smo bili kompletni. Nadam se da će i tim mukama doći kraj i da ove kvalifikacije mogu da budu naše. Kvalitet sigurno imamo, kao i fantastičnu atmosferu", ističe Vukčević.

U Levanteu su ponosni što su imali Mijatovića

Jedan crnogorski fudbaler je završio karijeru u Levanteu, klubu u kojem se za mjesto pod suncem bori Nikola Vukčević.

Predrag Mijatović sa dresom Levantea

U pitanju je Predrag Mijatović, koji je boje kluba iz Valensije branio od 2002. do 2004.

"U Levanteu dobro znaju ko je Peđa Mijatović. Znaju i da je legenda Reala i Valensije, ali mu poklanjaju veliko poštovanje. U klupskim prostorijama stoji i dres s njegovim imenom, to valjda i nešto govori. Mijatović je najveći igrač koji je nosio dres Levantea i ovdje to zna da se cijeni", istakao je Vukčević.

Bonus video: