Ništa novo - Juve razbio Torino

"Bikovi" nisu imali šansi, čime je samo nastavljena crna tradicija u duelu sa najvećim rivalom - Granata nije pobijedila još od 1995. Dvije asistencije Vučinića...
61 pregleda 0 komentar(a)
Juventus, Foto: Beta/AP
Juventus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.12.2012. 22:24h

Vjerovatno i najnezanimljiviji gradski derbi na svijetu je opet pripao Juventusu, i to nije nikakva novost...

Torino nije imao šansi na "Juventus areni" (3:0), čime je samo nastavljena crna tradicija "bikova" u duelu sa najvećim rivalom - Granata nije pobijedila "staru damu" još od 1995, a nije joj ni dala gol već 10 godina.

Tako sastav Đampjera Venture (Marko Bakić nije bio ni na klupi) nije imao šansi ni ovog puta, jer je u 36. minutu ostao s igračem manje (crveni karton je dobio Poljak Kamil Glik poslije krvničkog starta nad Emanueleom Đakerinijem).

U prvom poluvremenu nije bilo golova samo zahvaljujući nepreciznosti Andree Pirla koji je u samom finišu promašio penal tako što je šutirao visoko preko gola.

Ipak, Juve je došao na svoje, golman Žan-Fransoa Žile više nije mogao da vadi zicere - Klaudio Markizio (dvostruki strijelac) i Sebastijan Đovinko su slomili otpor nemoćnog protivinika. Mirko Vučinić je odigrao svih devedeset minuta, asistirao je kod drugog i trećeg pogotka, a dobio je i žuti karton.

Šampion je tako slavio poslije dva vezana neuspjeha (remi sa Lacijom i poraz od Milana), ali i uvećao razliku u odnosu na Napoli i Inter koji svoje mečeve igraju sjutra - Napolitanci dočekuju Peskaru, a "crno-plavi" će se sastati sa Palermom.

Fiorentina na svom terenu igra sa Sampdorijom, a Stevan Jovetić je opet van stroja zbog povrede mišića. Biće to četvrti meč zaredom da crnogorski napadač nije u timu, iako trener "viole" Vinćenco Montela uvjerava da je Jo-Jo gotovo oporavljen, ali da i dalje ne želi da rizikuje.

Rezultati

Juventus - Torino 3:0 (Markizio 57, 84, Đovinko 67)

Sjutra

Napoli - Peskara 12.30

Bolonja - Atalanta 15.00

Đenova - Kjevo 15.00

Inter - Palermo 15.00

Lacio - Parma 15.00

Sijena - Roma 15.00

Udineze - Kaljari 15.00

Fiorentina - Sampdorija 20.45

Petak

Katanija - Milan 1:3

Bonus video: