Ništa od novog rekorda - Bajern zastao u Frankfurtu

Remijem u Frankfurtu izabranici Pepa Gvardiole nijesu uspjeli da izjednače rekord Totenhema iz sezone 1960/1961. kada su "pijevci" upisali 11 uzastopnih pobjeda od starta sezone.
1 komentar(a)
Bajern, Foto: Reuters
Bajern, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.10.2015. 21:47h

Bajern je svim velikim rivalima u Njemačkoj "utrpao" po pet pogodaka, ali na "Komercbank areni" u Frankfurtu nije uspio da nađe put do mreže. Bio je Bajern opasniji, ali ni domaćin nije bio bezopasan, naprotiv. Štendera i kapiten Ajntrahta Aleksandar Majer sjajno su organizovali kontre i igru nbkon prekida.

Aktuelni šampion i lider tako je zaustavljen u pobjedničkom nizu, rekordnom u Njemačkoj, ali izabranici Pepa Gvardiole nijesu uspjeli da izjednače rekord Totenhema iz sezone 1960/1961. kada su "pijevci" upisali 11 uzastopnih pobjeda od starta sezone.

Bila je tom rekordu blizu i Roma iz 2013/2014. godine, ali su i izabrancii Rudija Garsije remizirali nakon deset trijumfa.

Bajern je imao nekoliko sjajnih prilika, naročito Daglas Kosta u 46. minutu, ali i Levandovski, koji je u 88. minutu postigao i pogodak, ali iz nedozvoljene pozicije, pošto je južnoamerilki tandem štopera, Argentinac Abraham i Peruanac Zambrano sjajno postavljao ofsajd zamke.

Tek, Bajern nije uspio da probije mrežu Ajntrahta koji je u prethodnih deset prvenstvenih utakmica primio čak 17 golova!

Rezultati: Ajntraht - Bajern 0:0

Subota: Augsburg - Majnc, Herta - Borusija M., Keln - Hofenhajm, Šalke - Ingolštat, Verder - Borusija D. (15.30 h), Volfsburg - Bajer (18.30 h).

Nedjelja: Štutgart - Darmštat (15.30 h), Hamburger - Hanover (17.30 h)

Bonus video: