Njukasl spustio "đavole" na zemlju, gol Hauarda sa 85 metara!

Njukasl je slavio sa 3:0 i uvjerio Aleksa Fergusona da njegova ekipa bez januarskih pojačanja nema šampionski potencijal
0 komentar(a)
Demba Ba, Foto: Fonet
Demba Ba, Foto: Fonet
Ažurirano: 04.01.2012. 22:17h

Mančester junajted je doživio treći poraz ove sezone, drugi zaredom - Njukasl je na "Sent Džejms parku" slavio sa senzacionalnih 3:0 i uvjerio Aleksa Fergusona da njegova ekipa bez januarskih pojačanja nema potencijal da ide do kraja, na titulu.

"Đavoli" su poraženi u Njukaslu prvi put još od septembra 2001. godine, a prvi put ove sezone nisu postigli gol na jednom meču. Valjda i ti detalji dovoljno govore da u Mančester junajtedu nešto ne štima, nakon što je ekipa šokantno eliminisana u grupnoj fazi Lige šampiona.

U kišom okupanom Njukaslu domaćin je slavio spektakularnim golovima - prvi je postigao Demba Ba sjajnim šutem iz okreta (ukupno 15. gol u sezoni), a drugi Kabaje nakon što je iz slobodnog udarca skinuo paučinu sa Lindegardovog gola. Gosti su u finišu bili toliko indisponirani da su i sami sebi dali gol, Fil Džons je pokušao da interveniše glavom umjesto nogom i ispalo je najgore.

Tako je Junajted nakon drugog poraza u četiri dana ostao na tri boda zaostatka u odnosu na gradskog rivala, Sitija, uz veliku opasnost da pred nadolazećim Totenhemom izgubi i drugu poziciju.

U drugom večerašnjem meču dogodilo se i drugo iznenađenje, Bolton je preokrenuo u gostima protiv Evertona i pobjegao sa posljednjeg mjesta na tabeli. Duel na "Gudison parku" pamtiće se po nevjerovatnom golu domaćeg golmana Tima Hauarda, koji je u pokušaju da ispuca loptu postigao gol sa 85 meatra! Na njegovu žalost, uskoro je primio dva...

Rezultati

Njukasl - Mančester junajted 3:0

Ba 33, Kabaje 47, Džons (autogol) 90

Everton - Bolton 1:2

Hauard 63 - N'Gong 67, Kejhil 78

Bonus video: