Noć trećeligaša: Leonesa šokirala Atletiko, Tranmer izbacio Votford

Ovo je prvi poraz Atletika od tima iz nižeg ranga takmičenja od decembra 2011, kada je bolji bio trećeligaš Albasete. To je bio posljednji meč Gregorija Mansana, kojeg je naslijedio Dijego Simeone...
1989 pregleda 0 komentar(a)
Serhio Benito slavi najvažniji gol u istoriji Kultural Leonese, Foto: Twitter
Serhio Benito slavi najvažniji gol u istoriji Kultural Leonese, Foto: Twitter

U „ligama petice“ večeras su igrali samo Volvs - Liverpul, ali su na programu bili mečevi u nacionalnim kupovima, u kojima je viđeno nekoliko senzacija.

Najveća u Španiji - Kultural Leonesa je na prepunom „Reino de Leonu“ šokirala Atletiko Madrid i nakon produžetaka slavila 2:1 u 1/16 finala Kupa kralja.

Dijego Simeone je izveo kombinovani tim, sa nekoliko prvotimaca, koji su se dugo mučili u Leonu, ali se činilo da je sve riješeno kada je Anhel Korea na asistenciju Žoao Feliksa pogodio u 62. minutu.

Đulen Kastanjeda se u 83. minutu odlično snašao u gužvi i izborio produžetke, u kojima je 20-godišnji Serhio Benito postao heroj 13.000 navijača - napadač na pozajmici iz Rajo Valjekana je sjajnim volejom matirao Antonija Adana.

Ovo je prvi poraz Atletika od tima iz nižeg ranga takmičenja od decembra 2011, kada je bolji bio trećeligaš Albasete.

To je bio posljednji meč Gregorija Mansana, kojeg je naslijedio Simeone...

I dva drugoligaša su bila uspješnija od učesnika Primere - Mirandes je nakon produžetaka izbacio Seltu (2:1), a Rajo Valjekano boljim izvođenjem penala Betis.

U najstarijem takmičenju na svijetu, engleskom FA kupu, tim sa začelja trećeg ranga, Lige 1 - Tranmer, u ponovljenom meču 1/32 finala izbacio je Votford. I na tom meču je rezultat bio 2:1 nakon produžetaka.

Za „stršljenove“ je olakšavajuća okolnost što su igrali sa rezervnim timom, zato što u ostatku sezone žele da opstanu u Premijer ligi.

Bonus video: