Nova pobjeda - "lisice" pobjegle na plus pet

Vest Hem od 0:2 do 3:2 protiv Evertona u gostima, Siti ubjedljiv protiv Aston Vile. U derbiju, Totenhem i Arsenal igrali 2:2
1 komentar(a)
Lester, Foto: Beta-AP
Lester, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 05.03.2016. 19:38h

Fudbaleri Lestera nisu propustili priliku da naprave bijeg na vrhu tabele - "lisice" su savladale Votford u gostima 1:0, a zahvaljujući remiju u međusobnom duelu najbližih pratilaca Totenhema i Arsenala, uvećali prednost na vrhu tabele na pet bodova.

Lester je protiv Votforda ponovo bio tim koji zna šta hoće, koji cilj ima i kako da do njega dođe.

Čvrsto, agresivno, jako na svim djelovima terena, limitirali su napadački potencijal domaćina, a vjerovali da će dobiti šansu da ugroze gol rivala.

Dočekali su je u 56. minutu, a Rijad Marez bio je meč-viner.

Vihorni Alžirac sačekao je loptu na ivici šesnaesterca i pogodio gorni desni ugao.

U derbiju sjevernog Londona, koji je poslije dugo godina imao i šampionsku važnost, Totenhem i Arsenal igrali su 2:2.

Totenhem je bio bliži trijumfu, preokrenuo zaostatak 0:1, imao igrača više, ali su gosti stigli do boda.

Arsenal je odlično počeo, u 39. minutu Aron Remzi na maestralan način - petom - skrenuo je ubacivanje Beljerina iza leđa Ljorisa.

U 55. minutu, gosti su ostali sa desetoricom, nakon što je Kokelan dobio drugi žuti karton, a Totenhem vrlo brzo iskoristio brojčanu prednost.

U 60. minutu, Tobi Aldervireld bio je najsnalažljiviji u gužvi nakon kornera i sa peterca proslijedio loptu u mrežu.

"Veoma smo razočarani, morali smo da sačuvamo vođstvo, jer smo imali igrača više. Istina je da smo propustili veliku priliku, ali ja sam ponosan na momke", kazao je Maurisio Poketino, trener Totenhema.

Dva minuta kasnije trenutak magije Harija Kejna - napadač domaćih gađao je suprotni ugao sa 20-ak metara iskosa sa lijeve strane i pogodio iz gotovo nemoguće pozicije za preokret 2:1.

Izgledalo je da Totenhem ide ka pobjedi, kojom bi napravio ogroman presing na Lester, ali su "tobdžije" uzvratile - opet je Beljerin bio asistent, a pogodio je Aleksis Sančes za konačnih 2:2.

"Siguran sam bismo pobijedili da smo imali isti broj igrača. Imamo za čim da žalimo, ali zadovoljan sam reakcijom fudbalera, koji su, jednostavno, odbili da izgube ovaj meč", kazao je Venger, koji nije imao zamjerku na crveni karton Kokelana, ali jeste na odluku sudije da ne dodijeli drugi žuti karton igraču Totenhema Dajeru zbog povlačenja za dres Žirua, sa leđa.

"Nije bio isti kriterijum, Dajer je morao da bude isključen", zavapio je Venger.

O nastavku trke za Lesterom, Venger i Poketino nisu govorili previše...

"Ne znam šta više da kažem povodom toga. Vidjećemo šta će da se dogodi. Igraćemo na pobjedu na svakom meču, a reakcija na ovoj utakmici mogla bi da nam bude vjetar u leđa", kazao je Venger, dok je Poketino naglasio da sada razmišlja o meču sa Borusijom Dortmund u Ligi Evrope.

Mančester siti prekinuo je niz od tri vezana poraza, ubjedljivim trijumfom nad Aston Vilom (4:0). Dva gola postigao je Serhio Aguero i usput promašio penal.

Siti ima dva boda manje od trećeplasiranog Arsenala.

Najluđa ekipa trenutno je Vest Hem, koji je protiv Evertona ostvario treći trijumf u nizu, iako je gubio 2:0, a protivnik imao penal da riješi meč.

Domaćin je od 34. minuta imao igrača manje, ali je, uprkos tome, kontrolisao utakmicu, sve dok Lukaku u 69. minutu nije promašio penal.

Gosti su posljednjih deset minuta odigrali kao u transu, i preko Antonija, Sakoa i Pajea preokrenuli i nastavili da sanjaju plasman u Ligu šampiona.

Na samo su bod od Sitija, a tri od trećeplasiranog Arsenala.

Poslije tri vezane pobjede, Čelsi je zastao u duelu sa Stoukom, iako je nastavio niz nepobjedivosti na domaćoj sceni pod vođstvom Gusa Hidinka (neporažen 12 mečeva zaredom).

Domaćin je poveo golom 20-godišnjeg Bertrana Traorea na asistenciju Matića, a bod gostima donio Djuf.

Rezultati

Votford - Lester 0:1

Marez 56.

Čelsi – Stouk 1:1

Traore 39. - Djuf 85.

Everton – Vest Hem 2:3

Lukaku 13, Lenon 56. - Antonio 78, Sako 82, Paje 90+1.

Mančester siti – Aston Vila 4:0

Ture 48, Aguero 50,60, Sterling 66.

Njukasl – Bornmut 1:3

Peres 80. - Tejlor 28. (autogol), King 70, Denijels 90+2.

Sautempton – Sanderlend 1:1

Van Dajk 90+3. - Defo 85.

Svonsi – Norič 1:0

Sigurdson 61.

Totenhem – Arsenal 2:2

Aldervireld 60, Kejn 62. - Remzi 39, Sančes 76.

Bonus video: