Novaković može i kao štoper

Zadovoljan sam, odigrao sam sve ovosezonske utakmice. Na startu prvenstva nije sve bilo kako treba, ali sa dolaskom Grofa u septembru prošle godine, dospjeli smo na pravi kolosijek
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2012. 10:09h

Još jedna uspješna sezona je iza Mitra Novakovića, koji je na zatvaranju ruskog šampionata postigao pogodak u trijumfu svog Amkara nad Volgom (4:1). Opstanak je osiguran nekoliko kola prije kraja, pa se ekipa našeg Miodraga-Grofa Božovića raspucala na oproštaju. Turbulentna sezona time je završena na lijep način za klub iz Perma - crnogorski reprezentativac i njegov tim mogli su čak da odigraju i utakmicu za svoju i dušu navijača...

Gosti su, istina, rano poveli, imali su i igrača više. ali se Amkar brzo konsolidovao i izjednačio, a upravo Novaković donio je preokret u 37. minutu.

- Utakmica i nije imala neki poseban značaj, ali željeli smo to deseto mjesto. Bilo je problema na početku, ali smo uprkos tome u potpunosti nadvisili protivnika. Drago mi je zbog gola nakon kojeg smo dobili još veće samopouzdanje, potom postigli još dva pogotka. Stadion je bio pun i veoma mi je drago što se sve završilo našim ubjedljivim trijumfom - istakao je Novaković za “Vijesti”.

Crnogorski internacionalac odomaćio se u Rusiji, još 2008. godine stigao je u Perm i svih proteklih godina na pravi način se dokazivao u ligi koja je iz godine u godinu sve jača.

- Zadovoljan sam, odigrao sam sve ovosezonske utakmice. Na startu prvenstva nije sve bilo kako treba, ali sa dolaskom Grofa u septembru prošle godine, dospjeli smo na pravi kolosijek. Poznato je i da smo jednom nogom već bili u Drugoj ligi, ali sve se završilo onako kako smo priželjkivali - podsjetio je Novaković, čija se ekipa u produženoj sezoni takmičila u takozvanom plej-autu, u grupi timova koji se bore za opstanak...

A prethodna, “prelazna” sezona odrađena je kako bi se Rusi od naredne takmičili po kalendaru kakav je na snazi kod nas i u većini evropskih liga.

- Sigurno da nam to odgovara, jer ćemo imati više pauze, više vremena za odmor. Do sada su sezone zaista bile duge i prilično naporne, bez zimske pauze. Ovako, krajem jula ćemo početi predstojeću takmičarsku sezonu, a završavamo je u maju naredne godine - dodao je fudbaler Amkara.

Interesantno da se iskusni vezista u finišu tek završene sezone dokazivao na poziciji štopera. Iako po nuždi, Novaković je spretno “odglumio” ulogu defanzivca.

- Igrao sam štopera u posljednjih sedam-osam mečeva, a tokom sezone bio sam ne samo klasični vezista, već i polušpic... I ranije sam se oprobao kao štoper u Amkaru, kada je Grof prvi put bio trener u klubu. Imali smo peh, jer su nam se povrijedili praktično svi štoperi iz tima. Nije mi bio problem, navikao sam se, a i lakše je da igrate, manje se trči - zaključio je Novaković u šaljivom tonu.

Jaka provjera u Belgiji

Novaković se nakon nedjeljnog okršaja sa Volgom odmah vratio u Crnu Goru, i već se odmara u rodnom Baru. Slijedi mu, međutim, kraći predah, jer ga čekaju obaveze u crnogorskoj reprezentaciji.

“Sokoli” nastavljaju pripreme za treći kvalifikacioni ciklus, a gostovanje u Briselu 25. maja poslužiće im da vide da li su na pravom putu...

Prijateljski meč sa Belgijom je drugi u tekućoj godini, prethodno je crnogorska selekcija savladala Island u februaru pod Goricom (2:1).

- Vidjećemo, svima su prvenstva završena, biće i umornih. Najbitnije je, međutim, da budemo kompletni, a vjerujem da možemo da napravimo dobar rezultat. Bilo bi dobro da ostanemo neporaženi, ako ne i da dobijemo naredni meč. Belgija je kvalitetna, biće teško, čeka nas jaka provjera - ističe Novaković.

Galerija

Bonus video: