Novaković napustio Amkar

Novaković je od sredine 2008. godine u Permu a za Amkar je odigrao 126 utakmica i postigao pet golova
63 pregleda 1 komentar(a)
Novaković, Foto: Savo Prelević
Novaković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.12.2013. 12:15h

Vezista crnogorska reprezentacije, Mitar Novaković od danas više nije član permskog Amkara. Ruski premijerligaš Amkar je odigrao sjajnu polusezonu, ali za razliku od prethodnih pet sezona 32 - godišnji Novaković je uglavnom sjedio na klupi. Ugovor sa permskim klubom je danas istekao Novakoviću. On je u Perm stigao na polovini sezone 2008. godine i odmah se izborio za startnu postavu a odigrao je i dva najveća meča u istoriji Amkara, kada je ovom ruskom klubu falio gol da iz Kupa Uefa eliminiše Fulam (3:1, 0:1), finalistu tog takmičenja 2009. godine.

Novaković je za Amkar odigrao 126 utakmica i postigao je pet golova, a osim na poziciji defanzivnog veziste igrao je prema potrebi i na mjestu centralnog beka i zalaganjem i ponašanejm na terenu zaradio je nepodijeljene simpatije navijača Amkara, navodi zvanični sajt tog kluba.

Buduća destinacija 32 - godišnjeg Baranina još nije poznata, ali je u prethodnom periodu povezivan sa velikim interesovanjem kazahstanskog Tobola. Novaković je za "hrabre sokole" debitovao 2007. godine i upisao je 25 nastupa u nacionalnom dresu.

Bonus video: