Novi fudbalski život Duvana Sapate

Atalantin Kolumbijac tri kola prije kraja sezone u Seriji A na brojci od 22 gola, a upisao je i sedam asistencija
844 pregleda 0 komentar(a)
Duvan Sapata, Foto: Beta/AP
Duvan Sapata, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.05.2019. 16:45h

Pet godina je u Italiji morao da dokazuje da ima kvalitet za Seriju A, selio se od Napolija, do Udinezea i Sampdorije, a onda je stigao poziv Atalante koji je Duvanu Sapati promijenio karijeru.

Kolumbijac ima sezonu iz snova, baš kao i tim iz Bergama - dao je 22 gola, ima i sedam asistencija i vodi Atalantu ka istorijskom plasmanu u Ligu šampiona.

Sapati su život ove sezone olakšali i majstori Papu Gomes i Josip Iličić, ali 28-godišnji napadač iz Kalija zaslužuje naklon jer je do sada dao više pogodaka čak i od Kristijana Ronalda. Posljednji gol je dao u nedjelju u velikom trijumfu protiv Lacija...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropskim fudbalski vikend:

GOLMANI

Radu (Đenova) - mladi rumunski čuvar mreže je briljirao protiv Rome. Preko 80 minuta je čuvao 0:0 na “Marasiju”, a i kada je konačno savladan Roma je sama uprskala sve i na kraju jedva sačuvala bod.

ODBRANA

Romero (Đenova) - sprema se za veliki transfer u Juventus. Pogodak protiv “vučice” za 1:1 je samo potvrdio zašto se Argentincu predviđa velika karijera.

Van Dajk (Liverpul) - u finišu sezone nije na prepoznatljivom nivou, ali i dalje drži kompletnu odbranu “redsa”. Radio je to i u Njukaslu, stigao je i da zatrese mrežu.

Kimih (Bajern) - desni bek koji gotovo 90 minuta provodi na polovini protivnika. Himihu defanziva nije jača strana, ali s loptom u nogama može mnogo.

SREDINA

Gorecka (Bajern) - Bavarci idu ka novoj tituli. Gorecka je olakšao život pogotkom za 2:0 u duelu sa Hanoverom.

Arangis (Bajer) - ko je mogao da pretpostavi da će Ajntraht primiti šest golova za 36 minuta u Leverkuzenu? Čileanski vezista je bio asistent kod prva dva gola, potom je i sam zatresao mrežu. Igrač utakmice u ubjedljivom trijumfu od 6:1.

Aspas (Selta) - njegovo vrijeme za velike klubove je vjerovatno prošlo, ali godinama oduševljava u dresu Selte. Ove sezone je bio strijelac 17 puta u Primeri i biće najzaslužniji ako tim iz Viga obezbijedi opstanak.

De Paul (Udineze) - ovo je sezona u kojoj je skrenuo pažnju italijanskih velikana. Ako je duel sa Interom u subotu trebalo da bude provjera De Paulovog kvaliteta, onda je sigurno prošao ispit.

NAPAD

Azar (Čelsi) - londonski tim je osigurao Ligu šampiona i to pobjedom (nad Votfordom) u kojoj Azar nije bio strijelac. Istakao se asistencijama, upisao je dvije.

Sapata (Atalanta) - drugi je strijelac Serije A, predvodi možda i najveću evropsku senzaciju u najjačim ligama. Kolumbijac je tri kola prije kraja na brojci od 22 gola, ali niko ne sumnja da će i popraviti učinak i time pomoći Atalanti da dođe do istorijskog plasmana u Ligu šampiona.

Santi Mina (Valensija) - dva pogotka uz dvije asistencije u goleadi protiv Ueske. Omiljeni fudbaler navijača “slijepih miševa” čuva nadu da njegov tim može do Lige šampiona.

Bonus video: