Novi remi Pljevljaka, ode titula

"Naravno da nema predaje, mada smo ovim remijem napravili veliki korak unazad", objasnio Dragan Radojičić, trener Rudara
0 komentar(a)
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.05.2012. 08:48h

Treći remi ovog proljeća, treći put 0:0 i... ode titula! A zasluženo su Petrovčani osvojili jedan i Pljevljake zakinuli za dva važna, vjerovatno i presudna boda.

Spremili su jednostavnu taktiku – ne primiti gol, i u tome uspjeli.

Doduše, u realizaciji plana dosta su im pomogli i prilično indisponirani fudbaleri Rudara. N

ije u njihovoj igri bilo prepoznatljive lepršavosti, smirenosti i građenja pozicije za završni udarac.

Borbenost nije izostala, dominacija je svih 90 minuta bila očigledna, ali je često dominirala stihija.

Čak i iz toga „rodilo“ se nekoliko šansi, ali je mreža sjajnog Popovića ostala netaknuta. Budućnost sada može da nakrivi kapu i da polako sprema proslavu titule, iako trener pljevaljskog prvoligaša Dragan Radojičić najavljuje borbu dok postoji teorija:

"Naravno da nema predaje, mada smo ovim remijem napravili veliki korak unazad. Nemam šta da zamjerim momcima, borili su se, izgarali na terenu, ali to nisu materijalizovali makar jednim pogotkom. Ako ima nečije krivice što nismo trijumfovali, onda je isključivo moja, jer nisam pronašao dobitnu varijantu. Moram reći i da se na sve probleme koje smo imali protekle sedmice nadovezala i povreda Stojanovića u uvodnim minutima koja nam je dodatno poremetila koncepciju. Idemo dalje, borićemo se do kraja za svaki bod, pa ćemo vidjeti da li će to biti dovoljno da stignemo Budućnost", kazao je Radojičić.

U slabom prvom poluvremenu malo šta se desilo vrijedno. Početno ispitivanje snaga brzo se transformisalo u inicijativu domaćih fudbalera, ali osim nekoliko poluprilika, ništa drugo nije moglo da zabrine visokog čuvara mreže gostiju.

Naravno, ako se izuzmemo 29. minut i tri Popovićeve intervencije u pet sekundi.

Prvo je šutirao Ivica Jovanović, pa Ivanović, bio je tu i Nerić, probao je i Igumanović ali je na kraju jedina dobit za Pljevljake bila korner.

Sve u svemu, malo od kandidata za titulu.

"Došli smo po bod i uzeli ga. Mislim, sasvim zasluženo. Znali smo da je naša šansa imperativ Rudara, na tome smo gradili taktiku i zahvaljujući velikoj borbenosti, uspjeli da remiziramo", kazao je pomoćni trener Petrovca, Rudolf Marčić.

Rudar je i u nastavku bio bolji rival, povremeno je napadao sa dosta žestine, ali je ona, kako je vrijeme odmicalo, jenjavala, falilo je svježine, samim tim i koncentarcije, pa je čvrsta petrovačka odbrana lako odolijevala.

Nisu pomogli ni brojni korneri, čak ni situacija iz finiša kada se u protivnički šesnaesterac preselio i golman Mijatović.

Ostalo je 0:0, rezultat koji je razočarao Pljevljake, koji nije previše obradovao Petrovčane, ali svakako jeste Podgoričane.

Bonus video: