Novi šou Reala u Valensiji

Sa samo dva igrača koja su počela meč sa Barselonom prije četiri dana (Kasiljas i Karvaljo) Real dao čak šest golova Valensiji na "Mestalji"
0 komentar(a)
real, Foto: Reuters
real, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.04.2011. 22:19h

Real se vratio u Valensiju, samo četiri dana pošto je osvojio Kup kralja, i odigrao novi spektakularan meč, uz sjajnu dekoraciju - ekipa Žozea Murinja dala je domaćinu šest golova, a pola sata prije kraja vodila je sa 6:1! Malo opuštanje u finišu donijelo je Valensiji pristojniji poraz (6:3), ali je Murinjo bio jednako zadovoljan.

"Ovo je takmičenje koje ne preferiramo posebno od kada smo osvojili Kup, ali igračima nisam branio da odigrao briljantan meč", rekao je Murinjo, u svom stilu.

"Sad želim da na vrhunskom nivou odigramo finiš sezone. "Neka Barselona sada osvoji Primeru, ali neka sakupi dovoljan broj bodova, jer mi joj nećemo ništa pokloniti do kraja. Probaćemo da dobijemo sve mečeve u prvenstvu", dodao je Portugalac.

A vrhunski finiš sezone podrazumijeva eliminaciju Barselone u polufinalu Lige šampiona! Prva utakmica igra se već u srijedu...

"Pričaćemo o tome u ponedjeljak. Tada ću i početi da razmišljam o utakmici. Fudbal je za mene završen kada je u pitanju vikend", rekao je Murinjo.

A trener Reala susprostavio je Valensiji tim sa samo dvojicom fudbalera koji su počeli duel sa Barsom u srijedu veče (Kasiljasa i Karvalja). Ipak, teren na "Mestalji" je Iguainu, Kaki i Benzemi prijao jednako kao Pepeu, Ronaldu ili Ramosu prije četiri dana - Argentinac je postigao tri, Brazilac dva a Francuz jedan gol za fantastičnih 6:3 protiv teškog rivala.

Nakon Reala, na scenu je stupila i Barselona, koja je bez najvećih zvijezda u prvoj postavi (Mesi, Ćavi i Injesta ostali na klupi) slavila protiv Osasune sa 2:0 i zadržala osam bodoba prednosti u odnosu na najvećeg rivala.

Mesi je, doduše, ušao u drugom poluvremenu i stigao da postigne 50. gol u svim takmičenjima ove sezone.

Rezultati:

Valensija - Real Madrid 3:6

Soldado 60, Jonas 80, Alba 85 - Benzema 23, Iguain 31, 42, 53, Kaka 39, 62.

Barselona - Osasuna 2:0

Vilja 24, Mesi 88.

Atletik Bilbao - Sosijedad 2:1

Muniain 18, Tokero 28 - Martinez (autogol) 30.

Nedjelja:

Herkules - Deportivo (17.00)

Majorka - Hetafe

Rasing - Malaga

Sporting - Espanjol

Atletiko Madrid - Levante (19.00)

Sevilja - Viljareal (21.00)

Ponedjeljak:

Saragosa - Almerija (21.00)

Bonus video: