Novi ugovor za Ronalda: 17 miliona po sezoni

"Marka" ističe da je Ronaldo sve dogovorio sa Florentinom Peresom prije mjesec, ali da je problem predstavljala raspodjela zarade od prodaje slika sa likom Portugalca
3 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.08.2013. 20:08h

Kristijano Ronaldo će do kraja ljeta postati drugi najplaćeniji igrač na planeti - kako prenosi "Marka", Portugalac je dogovorio sa Real Madridom novi petogodišnji ugovor po kojem će dobijati 17 miliona eura po sezoni.

Isti list, koji je dobro obaviješten o svemu što se događa u Realu, naveo je da je "kraljevski klub" odredio i obeštećenje u slučaju da neki klub želi da angažuje Ronalda i da ono iznosi nestvarnih milijardu eura!

Inače, godišnja plata CR7 je za milion veća nego šti ima Lionel Mesi u Barseloni.

"Marka" ističe da je Ronaldo sve dogovorio sa Florentinom Peresom prije mjesec, ali da je problem predstavljala raspodjela zarade od prodaje slika sa likom Portugalca.

On je do sada imao 50 odsto od te zarade, a po novom ugovoru će dobijati 60 procenata...

U ovom trenutku najplaćeniji fudbaler na planeti je Samuel Eto koji u Anžiju prima 20 miliona, ali su iz kluba iz Mahačkale najavili da će mu ubuduće davati trostruko manje novca.

Ronaldo juče nije bio glavna tema samo zbog novog ugovora, već i zbog odgovora Žozeu Murinju koji je prije nekoliko dana istakao da je u karijeri "trenirao Ronalda, ali samo onog pravog, Brazilca".

"Neke stvari u životu ne vrijedi komentarisati iz očiglednih razloga. Želio bih da se po dobru sjećam svog trenera i zato ne pljujem u tanjir iz kojeg jedem i ne govorim o ljudima koji o meni loše govore", kazao je Ronaldo uoči prijateljske utakmice sa Čelzijem u srijedu.

"Ovo će biti još jedna pripremna utakmica i nadam se pobjedi kako bismo na najbolji način ušli u prvenstvo Španije", dodao je Ronaldo.

Bonus video: