Nula u derbiju Mančestera, treći Klopov remi

Činilo se da će Liverpul trijumfovati kada je Kristijan Benteke u 77. minutu glavom fenomenalno zatresao mrežu, ali je devet minuta kasnije bod Sautemptonu donio Sadio Mane
0 komentar(a)
Sadio Mane, Foto: Reuters
Sadio Mane, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.10.2015. 18:21h

Engleska je čekala veliki derbi Mančestera, ali nije imala šta da čeka - Junajted i Siti su odigrali meč bez golova na „Old trafordu“ i sa tek ponekom šansom.

Više od igre je imao domaćin, Džo Hart je nekoliko puta savršeno odbranio, ali je to mnogo manje nego što bi dva velikana morala da pruže.

Uostalom, engleski mediji se slažu da su dva ubjedljivo najbolja igrača meča bili argentinski defanzivci Nikolas Otamendi iz Sitija i Markos Roho iz Junajteda

„Kontrolisali smo 90 minuta protiv tima kakav je Mančester siti. Ne mogu na to da se žalim, ali mi je krivo što nismo pobijedili. Trebalo je da nam bude dosuđen penal zbog faula nad Anderom Ererom. Doduše, lako je meni da pričam, jer imam usporeni snimak, a sudija mora da odluči u sekundi. Uvijek govorim da nam je potrebna moderna tehnologija, ali ja sam samo jedan čovjek u pustinji koji to traži”, rekao je Luj van Gal.

Njegov kolega na drugoj strani, Manuel Pelegrini, morao je da bude zadovoljniji, jer je Junajted u završnici meča imao dvije sjajne šanse - Džesi Lingard je pogodio prečku, a Hart zaustavio odličan šut Krisa Smolinga.

„Opet smo na vrhu tabele i to je pozitivno. Ovo je bila taktička utakmica, a ja volim da igramo drugačije. Odlično smo se branili, ali ovo, nažalost navijača, nije bio atraktivan meč. I Junajted i mi smo kreativni timovi, mada se to ovog puta nije baš vidjelo”, naglasio je Čileanac.

Ovo je bio treći meč bez golova Junajteda i Sitija u Premijer ligi, a "građani" su prvi put nakon 61 utakmice i duela sa Noričem odigrali 0:0 u nacionalnom šampionatu.

Jirgen Klop je dočekan kao spasilac na "Enfildu", ali je Liverpul i u trećem meču od dolaska harizmatičnog Njemca remizirao.

Činilo se da će trijumfovati kada je Kristijan Benteke u 77. minutu glavom fenomenalno zatresao mrežu, ali je devet minuta kasnije bod Sautemptonu donio Sadio Mane.

Utakmica Bornmut - Totenhem je bila neobičan. Domaći su poveli već poslije 49 sekundi golom Mata Ričija, ali su Sparsi do kraja pet puta pogodili mrežu Artura Boruca. Tri puta je pogodio Hari Kejn i najavio izlazak iz krize.

Sanderlend je morao da čeka veliki derbi sa Njukaslom da bi stigao do prve pobjede u sezoni (3:0), a rekordne šeste uzastopne u Tajn-Ver obračunima.

Domaćin je do prednosti došao u trećem minutu sudijskog dodatka prvog dijela. Fabrisio Koloćini je skrivio penal, a dobio je i crveni karton.

Pogodio je Adam Džonson, ali su „svrake“ i sa igračem manje imale sjajnu šansu da izjednače, ali je zicer Aleksandra Mitrovića odbranio Kostel Pantilimon.

Do kraja su pogodili Bili Džonsa i Stiven Flečer, čime je Sem Alardajs na pravi način debitovao pred navijačima na "Stadionu svjetlosti".

Rezultati 10. kola

Liverpul - Sautempton 1:1 (Benteke 77 - Mane 86)

Mančester junajted - Mančester siti 0:0

Bornmut - Totenhem 1:5 (Riči 1 - Kejn 9. penal, 56, 63, Dembele 17, Lamela 29)

Sanderlend - Njukasl 3:0 (Džonson 45+3. penal, Džons 65, Flečer 86)

Subota

Vest Hem - Čelsi 2:1

Arsenal - Everton 2:1

Aston Vila - Svonsi 1:2

Lester - Kristal Palas 1:0

Norič - VBA 0:1

Stouk - Votford 0:2

Bonus video: