Oblak i Grizman rasplakali Minhen

59 pregleda 4 komentar(a)
Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.05.2016. 22:02h

Čak 35 šuteva na gol i nevjerovatnu defanzivu od prvog do posljednjeg minuta preživio je Atletiko u Minhenu.

Preživio je taman toliko da se pomisli da je neuništiv i da mu ne može niko ništa - tim Dijega Simeonea se drugi put u tri godine plasirao u finale Lige šampiona i čeka boljeg iz sjutrašnjeg duela Reala i Mančester sitija!

"Ovo je veliki uspjeh za nas, svi znamo kakav smo tim eliminisali. Vidjeli ste šta smo sve morali da prođemo u revanšu da bismo prošli. Bajern je bio bolji, a mi smo vjerovali da taj jedan gol može da nas odvede u finale. I dali smo ga", rekao je Antoan Grizman.

"Kolćonerosi" su patili i odbranili prednost iz Madrida od 1:0, iako je dugo izgledalo da ih Bajern drži u šaci - njemčki gigant je vodio sa 1:0 (gol Ćabija Alonsa iz slobodnog udarca), potom je imao i penal za 2:0 već do poluvremena koji je promašio Tomas Miler.

Oblakova odbrana probudila Ćolove lavove

I to je bila injekcija za grogirani Atletiko, baš ta odbrana jedanaesterca Jana Oblaka, jer je Bajern do tog trenutka djelovao kao tim koji može da isprati Madriđane goleadom...

Kada je Grizman u 54. minutu izjednačio iz prve prave akcije Atletika postalo je jasno da se Bavarcima loše piše, jer je Simeoneov tim tako jednostavno došao do toliko željenog gola na strani.

Gvardiolin tim, iako forsira tiki-taku, ipak je imao dovoljno njemačke upornosti u sebi, pa je u posljednjih 20 minuta natjerao goste da svim silama brane gol Oblaka.

Pogotovo poslije gola Roberta Levandovskog u 74. za 2:1, koji je najavio paklen finiš, a iz najveće ofanzive domaćina Atletiko je dobio na poklon penal od Džunejta Čakira.

Turčin je pogriješio, jer je faul nad Fernandom Toresom bio skoro pola metra van kaznenog prostora.

Manuel Nojer je „ispravio” sudijinu gršku, odbranio šut El Ninja, a Bajern je dobio vazduh i stvorio još nekoliko šansi do kraja.

Nije, međutim, to bilo to - Simeone je opet trijumfalno završio jedan eliminacioni meč, iako je u naletu bijesa, prije nego je ušao naš Stefan Savić (u sudijskoj nadoknadi), čak i udario svog člana stručnog štaba...

"Ne mogu da kažem da Bajern nije zaslužio da ode u finale. To je jednostavno fudbal, a mi želimo da ispišemo istoriju", kazao je Tores.

Simeone: Bravo za Bajern

Treći put u posljednje četiri godine Atletiko je u finalu jednog evropskog takmičenja, s tim što je 2012. osvojio Ligu Evrope. Naravno, sve to pod komandom popularnog Ćola, koji je od prosječnog tima stvorio pobjednika...

"Bajern je uradio apsolutno sve da izbori finale i čestitam mu na igri koju je pružio. Nama je promašeni penal protivnika vratio samopouzdanje koje nam je bilo neophodno", rekao je Simeone.

Ćolo nema dilemu da je njegov tim zasluženo u finalu...

"Pobijedili smo kod kuće Barsu i Bajern, ponajbolje timove na svijetu. Zaslužili smo put u Milano. Naši navijači mogu da slave, a mi ćemo se za finale spremati kasnije, sada smo okrenuti Levanteu", dodao je Argentinac.

Pep ne može protiv Španaca!

Pep Gvardiola tako ide iz Bajerna poslije tri godine i tri polufinala Lige šampiona, a sva tri puta su ga na putu ka finalu zaustavili španski timovi.

Prije Atletika, to su uradili Real Madrid i Barselona i kasnije osvojili evropsku titulu...

"Imali smo fantastičnih 80 minuta, mislim da smo uradili dovoljno, ali primili smo gol i to je to. Naš stil? Vidim fudbal na taj način i to se nikada neće promijeniti, želim da i igrači znaju da mogu da gledaju na fudbal na različite načine", rekao je Gvardiola, koji tek treba da potvrdi trofeje u Bundes ligi i Kupu.

"Ne kajem se ni zbog čega za ove tri godine u Bajernu. Uradio sam sve da igrače napravim boljima", istakao je Pep.

Bonus video: