Oblak sačuvao nulu na "Kalderonu", minimalac Juvea (video)

Aktuelni šampion imao veliki broj šansi, ali je golman Atletika branio sve
0 komentar(a)
Atletiko - Real, Foto: Beta/AP
Atletiko - Real, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.04.2015. 20:50h

Real se ispromašivao u prvih 60 minuta derbija sa Atletikom, u finišu preživio dvije šanse domaćina, pa je na kraju odluka prolongirana za revanš - na "Visente Kalderonu" nije bilo golova, što znači da oba tima i dalje imaju podjednake šanse da se domognu polufinala.

Karlo Anćeloti nakon svega sigurno nije zadovoljan (ili makar nije potpuno), jer je njegov tim uradio dovoljno da postigne makar gol i tako dođe u idealnu poziciju, ali je golman Atletika Jan Oblak u prvom poluvremenu odbranio sve, iako su se u šansama ređali svi igrači iz napadačkog reda "merengesa" - od Gareta Bejla, Hamesa Rodrigesa, do Kristijana Ronalda i Karima Benzeme...

A kada je Dijego Simeone već preživio to, kao i kikseve svoje odbrane, onda je imao jasnu sliku šta treba da uradi kasnije, jer je njegov tim umirio igru, prekidi su bili sve duži...

Malo po malo, Real je dobijao sve manje prostora da igra, a glavnu ulogu u „krađi vremena” imao je Mario Mandžukić, koji je i udarao, krvario, psovao...

Pravo je čudo kako je Hrvat utakmicu završio bez isključenja, jer je konrektno uputio nekoliko sočnih riječi i ka srpskom arbitru Miloradu Mažiću.

I iz te dosadne igre, koja je više odgovarala domaćinu, Atletiko je dočekao finiš da bude opasan, pa je u nekoliko navrata (preko Marija Suaresa, Dijega Godina, Mandžukića i Arde Turana) čak i mogao da šokira Real i pobijedi sa 1:0, što bi bio trijumf iz snova.

"U drugom poluvremenu smo bili drugi tim, dozvoli smo manje prostora protivniku i mogli i da postignemo gol. Ko je sada favorit? Teško je reći, ovaj rezultat daje šanse i jednima i drugima. Mi smo spremni da ode na „Bernabeu” i odigramo veliku utakmicu", poručio je Simeone.

To, međutim, ne bi bilo pravedno, jer ako ništa drugo aktuelni prvak Evrope nije zaslužio da izgubi ovaj meč.

Anćelotiju nije svejedno

Anćelotija, pak, sada sigurno brine to što uprkos boljoj igri nije savladao gradskog rivala ni sedmi put ove sezone...

Iako je činjenica da se ova utakmica bitno razlikovala od svih ili većine prethodnih u kojima se Atletiko mnogo sigurnije branio od naleta Ronalda i družine.

"Nisam zadovoljan! Zaslužili smo mnogo više, pogotovo u prvom poluvremenu. Može da me raduje način na koji smo igrali i ovako treba da priđemo i revanšu. Žao mi je što nismo postigli makar gol", rekao je zabrinuti Anćeloti.

Juve pobijedio iz penala - nepostojećeg! A u drugom meču, Juventus je pobijedio Monako golom Artura Vidala iz penala, i taj pogodak je već izazvao polemike, jer je faul Rikarda Karvalja nad Alvarom Moratom bio van kaznenog prostora.

Monako je, baš kao i protiv Arsenala, dokazao da nije zalutao u eliminacionu fazu Lige šampiona, ali je detalj iz 67. minuta presudio u Torinu...

Žardim grmi: Nismo ovo zaslužili

Monako nije zaslužio nepravdu - rekao je nakon meča trener Leonardo Žardim.

"Ovaj rezultat je velika nepravda. Jasno je da penal za Juve nije postojao. Ne znam šta bi bilo kasnije, da li bismo primili gol, ali nismo zaslužili da izgubimo na ovaj način. Pokazaćemo u revanšu da smo prava ekipa u revanšu, a i u Torino smo došli s namjerom da pobijedimo", kazao je Žardim.

Masimilijano Alegri nije pričao o spornom penalu.

"Ovo je rezultat koji nas zadovoljava. Ipak, u revanšu moramo da damo gol", rekao je Alegri.

Bonus video: