Od plejboja i noćne ptice do najnježnijeg fudbalera na svijetu

Golgeter Sanderlenda pravi je heroj u Engleskoj, nakon što je aktivno, gotovo svakodnevno dio nacionalne akcije posvećene borbi protiv kancera kod djece
57 pregleda 5 komentar(a)
Defo, Foto: Reuters
Defo, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2017. 20:25h

Džermejn Defo sa pune 34 godine proživljava najljepše dane u karijeri, i na terenu i van njega.

Golgeter Sanderlenda pravi je heroj u Engleskoj, nakon što je aktivno, gotovo svakodnevno dio nacionalne akcije posvećene borbi protiv kancera kod djece.

O njegovoj vezi, punoj emocija i ljubavi, sa šestogodišnjim Bredlijem Lourijem, priča se na svakom mjestu, oni su zvijezde engleske sportske scene.

Malo Bredli je Džermejnov gost na svakom meču Sanderlenda na stadionu „Svjetlosti“, a prije dvije noći njih dvojica su držeći se za ruke izašli na „Vembli“, pred utakmicu sa Litvanijom, koja je označila Defoov povratak u nacionalni tim.

Defo je postigao i gol, pokazavši da Garet Sautgejt nije pogriješio što ga je u smiraj karijere vratio u reprezentaciju, nakon četiri godine pauze, a 12 godina poslije debija.

Nekadašnji golgeter Vest Hema i Totenhema, već treću sezonu drži Sanderlend u Premijer ligi, ako „crne mačke“ i sada izbore opstanak, biće to, isključivo, njegova zasluga...

Dok mu navijači na svakom meču pjevaju „fantastic player, fantastic person“, mediji podsjećaju da je Defo do skoro bio poznat po raskalašnom stilu života i burnim ljubavnim aferama sa brojnim engleskim ljepoticama, skoro koliko po golovima i igrama u Premijer ligi i u dresu nacionalne selekcije.

Između ostalih, bio je u emotivnim vezama sa sestrom Dejvida Bekama - Džoanom, sa mis Velike Britanije Danijelom Lojd, sa TV zvijezdom Šantel Hoton...

Posljednjih godina Defo je, međutim, postao druga osoba, pišu mediji, jer je u kratkom periodu izgubio brata i oca - obojica su preminula od kancera.

Otuda i njegova veza sa malim Bredlijem.

„Izgubiti oca i brata je velika bol, ali vidjeti nekoga ko ima šest godina kako se pati i muči - to je nešto što ne može da ostavi ravnodušnim. Ja sam blagosloven što sam imao talenat da igram fudbal, da dajem golove, ali ništa ne može da zamijeni radost koje provodim sa Bredlijem. Privilegovan sam što sam dio njegovog života“, kazao je Defo, koji je noći sa atraktivnim djevojkama i uz dosta alkohola zamijenio druženjem sa Bredlijem i njegovom porodicom.

„On je poseban dječak, a moja najveća pobjeda je ako mu svaki dan koji provedemo zajedno učinim srećnim“, kazao je Defo.

Bonus video: