Od posljednjih 13 evropskih trofeja, Španci osvojili 12!

Španci mogu 26. maja u Kijevu da obezbijede još dva pehara. Kako? Real bi mogao da odbrani titulu u Ligi šampiona, a da onda u Superkupu u estonskom Talinu 15. avgusta igra Superkup sa gradskim rivalom
2 komentar(a)
Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.05.2018. 20:23h

Atletiko Madrid je u srijedu veče osvojio Ligu Evrope i nastavio nestvaran niz španskih klubova, kojima je to bio 12. pehar od posljednjih 13 podijeljenih u kontinentalnim takmičenjima!

Zahvaljujući niski uspjeha u ovom vijeku, Španci su na 1. mjestu najuspješnijih nacija prestigli Italijane, jer je pehar Atletika bio 49. za timove iz Primere.

Ekipe sa Apeninskog poluostrva su ih osvojili 37, a Englezi 35.

Od 2014. godine, Real je osvojio šest pehara (tri Lige šampiona, tri Superkupa), Sevilja je tri puta bila najbolja u Ligi Evrope, a Barselona po jednom u Ligi šampiona i Superkupu. Sad je pehar uzeo i Atletiko, a samo je Mančester junajted prošle godine osvajanjem trofeja u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju nakratko prekinuo nestvarnu dominaciju.

Španci mogu da još više odmaknu konkurentima i 26. maja u Kijevu obezbijede još dva pehara. Kako? Real bi mogao da odbrani titulu u Ligi šampiona, a da onda u Superkupu u estonskom Talinu 15. avgusta igra Superkup sa gradskim rivalom.

Bonus video: